ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Στα άκρα η σύγκρουση παρόχων - ΕΟΠΥΥ & εξώδικα

 Έκκλησηνα σταματήσει τα εκβιαστικά διλήμματα απευθύνουν οι ιδιώτες πάροχοι(διαγνωστικά, γιατροί, φυσιοθεραπευτές) προς τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι απέστειλανσήμερα εξώδικη διαμαρτυρία, κάνοντας γνωστό προς την διοίκηση του Οργανισμού,  ότι ο κλάδος είναι έτοιμος να ασκήσει κάθενόμιμο δικαίωμα, προκειμένου να προστατευθεί από την κατάχρηση εξουσίας και τηναυθαιρεσία της διοίκησης του Οργανισμού.
Στα άκρα η σύγκρουση παρόχων - ΕΟΠΥΥ & εξώδικα

Έκκλησηνα σταματήσει τα εκβιαστικά διλήμματα απευθύνουν οι ιδιώτες πάροχοι(διαγνωστικά, γιατροί, φυσιοθεραπευτές) προς τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι απέστειλανσήμερα εξώδικη διαμαρτυρία, κάνοντας γνωστό προς την διοίκηση του Οργανισμού, ότι ο κλάδος είναι έτοιμος να ασκήσει κάθενόμιμο δικαίωμα, προκειμένου να προστατευθεί από την κατάχρηση εξουσίας και τηναυθαιρεσία της διοίκησης του Οργανισμού.

Ησταγόνα που όπως φαίνεται ξεχείλισε το ποτήρι για τους ιδιώτες φορείς, είναι τογεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ απέστειλε χθες δελτίο τύπου, με το οποίο καλεί τους παρόχουςνα συνάψουν σύμβαση με ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες που ο ίδιος έχει επιλέξειπροκειμένου να αποπληρώσει τα χρέη του.

Απαιτεί έτσιαπό τους παρόχους, αναφέρουν σεανακοίνωσή τους οι ιδιώτες, να επωμισθούν το κόστος των ελέγχων και διαρκούσηςτης διαπραγμάτευσης παρεμβαίνει υπέρ των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειώνχαρίζοντας τους 18.000.000 ευρώ, αλλά από τα χρήματα άλλων. Και συνεχίζουν:

«Την ίδιαστιγμή και ενώ γνωρίζει ότι οι υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έχουν προχωρήσει σεπολλές περιοχές της χώρας τον έλεγχο των παραστατικών, δεν δίδει σχετική εντολήπροκειμένου να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και να πληρωθούν οι πάροχοι,στηρίζοντας έτσι τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες και οδηγώντας τουςυπαλλήλους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε πιθανή διαθεσιμότητα. Aρνείται τηνπροσφορά μας ύψους 1.000.000 ευρώ υπέρ των υπαλλήλων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προκειμένουνα ολοκληρωθεί εντός 60 ημερών ο έλεγχος και αντ’ αυτού επιχειρεί να θέσειπαρανόμως εκβιαστικά διλήμματα παρεμβαίνοντας υπέρ συγκεκριμένωνεπιχειρηματικών συμφερόντων.

Όλοι οι πάροχοιείμαστε υπέρ του σχολαστικού ελέγχου, θα πρέπει όμως να καταλάβει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.,ο οποίος έχει την αποκλειστική υποχρέωση του ελεγκτικού έργου των παρόχων, αλλάκαι οι ελεγκτικές εταιρείες ότι δεν θα συναινέσουμε στις παράλογες απαιτήσειςτους προκειμένου να κάνουν απλό έλεγχο σφραγίδων και παραπεμπτικών. Αν ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.επείγεται να προχωρήσει πάση θυσία ο έλεγχος για τον οποίο οι ελεγκτικέςεταιρείες ζητούν χρόνο τουλάχιστον 7 μηνών όπως αναφέρουν, τότε θα πρέπει νααναλάβει ο ίδιος και το οικονομικό κόστος».

Καλούμε τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καταλήγουν οι ιδιώτες πάροχοι, νασταματήσει τα εκβιαστικά διλήμματα και κάθε είδους παράνομη πρακτική καθώς δεν νομιμοποιείται να μην πληρώνειυπηρεσίες που έχει ήδη αγοράσει, πολύ περισσότερο όταν κάθε συνάρτηση πληρωμήςτού 90% της προκαταβολής μας με την ολοκλήρωση του ελέγχου είναι παράνομη καικαταχρηστική.

Οι Ενώσεις που υπογράφουν την εξώδικη δήλωση είναι:

- Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων( ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. )

- Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας(Π.Ε.Ι.Φ.Π.Φ.Υ.)

- Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ)

- Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Φυσιοθεραπευτών (Π.Ε.Ε.Φ.)