ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ξενύχτι των γιατρών έξω από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ

Ξενύχτησαν έξω από πολλά πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ  οι γιατροί τους, προκειμένου να μην προχωρήσει η διαδικασία σφραγίσματος των μονάδων και η παράδοση των υλικών, μέχρι να ξανανοίξουν σε ένα ή δύο μήνες.
Ξενύχτι των γιατρών έξω από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ

Ξενύχτησαν έξω από πολλά πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ οι γιατροί τους, προκειμένου να μηνπροχωρήσει η διαδικασία σφραγίσματος των μονάδων και η παράδοση των υλικών,μέχρι να ξανανοίξουν σε ένα ή δύο μήνες.



Με έγγραφό του, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός έχειζητήσει να παραδοθούν έως σήμερα Δευτέρατα κτίρια που στγάζονται οι Μονάδες και ο εξοπλισμός τους, με ευθύνη τωνδιευθυντών των Πολυιατρείων.

Η Ομοσπονδία των γιατρών απάντησε με εξώδικο, στο οποίοεπισημαίνει ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ δεν έχει τη νομιμότητα να να ζητείπαράδοση των κτιρίων, καθώς δεν ισχύει ακόμη ο νόμος για την κατάργηση τωνπολυϊατρείων και την ένταξή τους στο ΕΣΥ!

Το σχετικό νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί στη Βουλή, αλλά δεν έχειακόμη δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, άρα δεν αποτελεί νόμο.

Την Τετάρτη αναμένεται να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, αλλά αυτομάτωςμπαίνουν σε διαθεσιμότητα το προσωπικό και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οπότε από τηνΤετάρτη και μετά οι γιατροί και οι υπάλληλοι δεν νομιμοποιούνται για τηνπαράδοση των Μονάδων.

Οι γιατροί σε πολλά πολυιατρεία βρέθηκαν πριν από τοξημέρωμα έξω από τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ για περιφρούρηση, ανταποκρινόμενοιστο κάλεσμα των Συλλόγων τους.

Έκκληση προς όλους τους κοινωνικούς φορείς προκειμένου ναπροσέλθουν στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥ σήμερα Δευτέρα απευθύνει μέσω τουonmed.gr ο πρόεδρος του ΣυλλόγουΕπιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού (ΣΕΥΠ) - ΕΟΠΥΥ Αττικής ΠαναγιώτηςΨυχάρης:

"Τη Δευτέρα καλούμε όλους τους γιατρούς, όλους τουςδημοτικούς φορείς, όλους τους συλλόγους εργαζομένων και συνταξιούχους, καθώςκαι τους κατοίκους των περιοχών να βρίσκονται στις τοπικές μονάδες υγείας τηςπεριοχής τους για να σταματήσουμε τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ".



Διαβάστε ακόμα

Δεν παραδίδουν οι γιατροί τη Μονάδα του ΕΟΠΥΥ στη Δάφνη



Λουκέτο σε όλες τις Μονάδες ΕΟΠΥΥ, με εξώδικα και προσφυγές


Συγκεντρώσεις των γιατρών έξω από τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ