ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

«Μαχαίρι» του ΕΟΠΥΥ σε 100 ιατρικές εξετάσεις και όρια στις τομογραφίες

Ο ΕΟΠΥΥ κόβει κι άλλες διαγνωστικές εξετάσεις και δεν θα τις αποζημιώνει, με αποτέλεσμα να τις πληρώνουν οι ασφαλισμένοι από την τσέπη τους.
«Μαχαίρι» του ΕΟΠΥΥ σε 100 ιατρικές εξετάσεις και όρια στις τομογραφίες

Ο ΕΟΠΥΥ κόβει κι άλλες διαγνωστικές εξετάσεις και δεν θατις αποζημιώνει, με αποτέλεσμα να τις πληρώνουν οι ασφαλισμένοι από την τσέπητους.

Με το πρόσχημα ότι είναι παλιές και ξεπερασμένες, ο ΕΟΠΥΥέχει ήδη φτιάξει μία λίστα με 100 διαγνωστικά τεστ τα οποία δεν πρόκειται νααποζημιώνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ΔημήτρηςΚοντός, έχει δώσει εντολή να συνταχθεί άμεσα η λίστα με τις 100 παλιές ιατρικέςεξετάσεις, ύστερα από σχετικές εισηγήσεις καθώς έχει διαπιστωθεί ότι πολλές απόαυτές που είχαν κόστος 1-12 ευρώ, δεν χρησιμοποιούνται ευρέως καθώς τααποτελέσματά τους μπορούν να εξαχθούν με εξέταση αίματος.

Παράλληλα, ο ΕΟΠΥΥ θα θέσει νέα όρια στη διενέργειααξονικών και μαγνητικών τομογράφων, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη για τουςασφαλισμένους την πρόσβαση σε διαγνωστικε΄ς εξετάσεις υψηλού επιπέδου.

Σε πρώτη φάση, θα υπάρξουν νέοι κανόνες για εξετάσεις πουγίνονται σε κοντινά σημεία του σώματος, όπως οι σπόνδυλοι της σπονδυλικήςστήλης.

Διαβάστε επίσης

Ταρίφα 5 ευρώ για την επίσκεψη στο ΠΕΔΥ

Η οδύσσεια των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στο κυνήγι αναζήτησης γιατρού