ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Βορίδης: Λύνεται νομοθετικά, το θέμα της χρηματοδότησης στις Στέγες Αποκατάστασης

Το παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Προσώπων) στα Ιωάννινα επισκέφθηκε ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης και ενημερώθηκε για την προσφορά του και τις δυνατότητες που δίνει σε συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα.  Σύμφωνα με τον υπουργό, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, θα έχει τακτοποιηθεί νομοθετικά το ζήτημα προκειμένου να μπορούν να υποστηριχθούν και να χρηματοδοτηθούν οι Στέγες από τον ΕΟΠΥΥ. 

Βορίδης: Λύνεται νομοθετικά, το θέμα της χρηματοδότησης στις Στέγες Αποκατάστασης

Τον κ. Βορίδη υποδέχθηκε η πρόεδρος Νατάσα Μπέγκα και τα μέλη της διοίκησης του παραρτήματος και αφού τον ενημέρωσαν για τις δυνατότητες που παρέχονται στις εγκαταστάσεις του τον ξενάγησαν σε αυτές. Παρόντες στην επίσκεψη του Υπουργού Υγείας ήταν και οι βουλευτές Ιωαννίνων Λευτέρης Καλογιάννης και Άννα Ασημακοπούλου καθώς και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης. Στη συνέχεια τα στελέχη της ΕΛΕΠΑΠ συνόδευσαν τον κ. Βορίδη στην υπό ανέγερση Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της Εταιρείας όπου θα φιλοξενούνται 35 άτομα ενώ θα υπάρχει και κτίριο πολλαπλών χρήσεων.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Βορίδης ανέφερε: «Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στη συγκεκριμένη Στέγη από την ΕΛΕΠΑΠ μέσω της προέδρου και των συνεργατών της. Επίσης λύσαμε ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχόλησε το Παράρτημα και το οποίο αφορούσε το πώς θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα της χρηματοδότησης λόγω του πέρατος του συγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος. Ήδη έχει προωθηθεί μια νομοθετική ρύθμιση της οποίας επίκειται η ψήφιση. Έτσι μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα έχει τακτοποιηθεί νομοθετικά το ζήτημα προκειμένου να μπορούν να υποστηριχθούν και να χρηματοδοτηθούν οι Στέγες από τον ΕΟΠΥΥ».

Το συγκεκριμένο Κέντρο της ΕΛΕΠΑΠ είναι ανοικτής περίθαλψης που στόχο έχει τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για θεραπεία, εκπαίδευση, αποκατάσταση και ένταξη στην κοινωνία παιδιών από βρεφική ηλικία μέχρι 16 ετών με εγκεφαλική παράλυση, ψυχοκινητική καθυστέρηση, σύνδρομα, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές κ.α.

Παράλληλα σημαντική είναι η βοήθεια που προσφέρει η ΕΛΕΠΑΠ σε παιδιά που αντιμετωπίζουν άλλου είδους προβλήματα που εμποδίζουν την ομαλή εξέλιξη και πρόοδο τους, όπως μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, τραυλισμό κ.α.

elepap2