ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Φυσικοθεραπευτές: Ανάγκη για αύξηση του προϋπολογισμού εξαιτίας των προβλημάτων στο ΠΕΔΥ

Την αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τον κωδικό της φυσικοθεραπείας το 2014, ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) με την από 27/11/2014 επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Μ. Βορίδη και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δ. Κοντό.

Φυσικοθεραπευτές: Ανάγκη για αύξηση του προϋπολογισμού εξαιτίας των προβλημάτων στο ΠΕΔΥ

Η αύξηση του προϋπολογισμού καθίσταται επιτακτική, αναφέρει ο Σύλλογος, έπειτα από τα σημαντικά προβλήματα λειτουργίας που προέκυψαν στις δομές του ΠΕΔΥ.

Ο ΠΣΦ είχε έγκαιρα και κατ' επανάληψη επισημάνει προς το Υπουργείο και τον ΕΟΠΠΥ ότι το κλείσιμο των Δημοσίων Δομών Υγείας του ΕΟΠΥΥ και η μεγάλη καθυστέρηση στην επαναλειτουργία τους, θα οδηγούσε σε αυξημένη προσέλευση των ασφαλισμένων στα ιδιωτικά εργαστήρια φυσικοθεραπείας. Το φαινόμενο που παρατηρήθηκε από την ανεπαρκή λειτουργία του ΠΕΔΥ, είχε σαν συνέπεια την εξάντληση του σημαντικά χαμηλού προϋπολογισμού του Οργανισμού, ήδη από τους πρώτους μήνες του έτους και χωρίς καμία πρόβλεψη κάλυψης του.

«Η πολιτεία καλείται να δώσει την αυτονόητη λύση σε ένα λογικό αίτημα. Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση του κου Υπουργού στην έκδοση της Υπουργικής Απόφασης προκειμένου να σταματήσει η πορεία του στραγγαλισμού του κλάδου» αναφέρει ο Πρόεδρος του ΚΔΣ του ΠΣΦ, κος Γ. Μπάκας.

Διαβάστε ακόμη:

Επίσχεση παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τις κλινικές

Έκπληξη Βορίδη: 24 εκατ. ευρώ επιπλέον για τον κωδικό των διαγνωστικών εξετάσεων

ΕΟΠΥΥ: Με ταμειακό πλεόνασμα 24 εκατ. ευρώ για το 2015 λέει η διοίκησή του