ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ληξιπρόθεσμα ενός εκατ. ευρώ, ζητούν επιτακτικά από 6 Ταμεία οι Φυσικοθεραπευτές

Την άμεση αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κλάδου, ζητά από έξι Ασφαλιστικά Ταμεία ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Ληξιπρόθεσμα ενός εκατ. ευρώ, ζητούν επιτακτικά από 6 Ταμεία οι Φυσικοθεραπευτές

Να σημειωθεί ότι τα ληξιπρόθεσμα του κλάδου, χρονολογούνται -όπως και των περισσοτέρων ιδιωτών παρόχων υγείας- από το 2011 και ανέρχονται σε ένα εκατ. ευρώ περίπου. Επίσης, όπως αναφέρει στο on Med ο πρόεδρος του ΠΣΦ κ. Γεωργ. Μπάκας, ο ΕΟΠΥΥ έχει παρακρατήσει, προκειμένου να γίνει συμψηφισμός για το clawback rebate, τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2014, ενώ δεν έχει πληρώσει επίσης και τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2014.

Τα Ασφαλιστικά Ταμεία που οφείλουν αυτή την στιγμή στους Φυσικοθεραπευτές είναι: Ε.Τ.Α.Α., ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ, ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ, ΙΚΑ.

Αναλυτικά, η επιστολή του Συλλόγου έχει ως εξής:

«Κύριοι,
Το Κ.Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, ζητά να μας ενημερώσετε για την πορεία καταβολής από το Ταμείο σας των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους φυσικοθεραπευτές, με δεδομένο ότι σας έχουν αποσταλεί τα ποσά για την εξόφληση της οφειλής σας από τον ΕΟΠΥΥ.
Παρακαλούμε για την άμεση απάντησή σας, ώστε να πληροφορήσουμε τα μέλη μας, τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα επαγγελματικής επιβίωσης».

Διαβάστε ακόμη:

Οι φυσικοθεραπευτές ζητούν από όλα τα πολιτικά κόμματα την στρατηγική τους