ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ο Παν. Κουρουμπλής αλλάζει άρδην το τοπίο μεταξύ ΕΟΠΥΥ, κλινικών & ασφαλιστικών εταιρειών

Αλλάζει άρδην το τοπίο στο κομμάτι των ιδιωτικών κλινικών αλλά και των ααφαλιστικών εταιρειών με τον ΕΟΠΥΥ, όπως έχει ήδη δηλώσει εδώ και δύο εβδομάδες ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο Παν. Κουρουμπλής αλλάζει άρδην το τοπίο μεταξύ ΕΟΠΥΥ, κλινικών & ασφαλιστικών εταιρειών

Το επανέλαβε εκ νέου ο υπουργός μιλώντας την Τετάρτη στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84, τονίζοντας ότι στις άμεσες προτεραιότητες του είναι να πληρώνουν πρώτα οι ασφαλιστικές εταιρείες τη συμμετοχή τους στη νοσηλεία των ασθενών – πελατών τους σε ιδιωτικές κλινικές και το υπόλοιπο ποσό να καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα ο κ. Π. Κουρουμπλής έδωσε ένα παράδειγμα λέγοντας ότι «αν κάποιος που έχει και ιδιωτική ασφάλιση νοσηλευτεί σε μία ιδιωτική κλινική και τα νοσήλια κοστίζουν 10.000 ευρώ, ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει τα 8.000 ευρώ και τα υπόλοιπα η ασφαλιστική εταιρεία. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Θα πληρώνει πρώτα η ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία και το υπόλοιπο θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ».

Είναι προφανές από τα λεγόμενα του υπουργού Υγείας, ότι αναμένεται αλλαγή στην μέχρι σήμερα τακτική αυτή, καθώς όπως έχει τονίσει πολλές φορές, θα πρέπει πλέον να πληρώνει και να συμμετέχει πολύ πιο ενεργά ο ιδιωτικός τομέας που στην προκειμένη περίπτωση, είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Μάλιστα την ερχόμενη Δευτέρα 9 Μαρτίου ο υπουργός Υγείας θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των ασφαλιστικών εταιρειών, στους οποίους πρόκειται να ανακοινώσει την πρόθεσή του για άμεση αλλαγή του τρόπου πληρωμής των νοσηλίων σε ιδιωτικές κλινικές.

Διαβάστε ακόμη:

Ο έντονος προβληματισμός των Κλινικών για τα νοσήλια & η πιθανή αναδίπλωση του Παν. Κουρουμπλή

Παν. Κουρουμπλής: Το Δημόσιο δεν θα πληρώνει τα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές