ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Παρατείνονται οι συμβάσεις των παρόχων του ΕΟΠΥΥ

Παρατείνονται μέχρι τις 30 Ιουνίου οι συμβάσεις όλων των παρόχων του ΕΟΠΥΥ με εξαίρεση τις συμβάσεις των ιδιωτικών κλινικών που θα παραταθούν μέχρι τις 15 Μαΐου.

Παρατείνονται οι συμβάσεις των παρόχων του ΕΟΠΥΥ

Συγκεκριμένα, η παράταση συμβάσεων μέχρι τις 30 Ιουνίου αφορά στις υφιστάμενες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με Διαγνωστικά Εργαστήρια, Φυσικοθεραπευτές, Οδοντοτεχνίτες, Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης (ΜΧΑ), Μονάδες Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ), Οικοτροφεία, Ιδρύματα/Κλινικές Χρονίων Παθήσεων, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, Ειδικά Ιδρύματα για ΑμεΑ, ιδρύματα Ασυλικού Τύπου και Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης.

Ειδικότερα, για όσες εκ των ΜΧΑ και ΜΤΝ έχουν υπογράψει το νέο σχέδιο σύμβασης αυτονοήτως δεν τους αφορά η παράταση.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον νόμο 4316 (ΦΕΚ 270 Α΄/24-12-2014) οι συμβάσεις των θεραπευτών ιατρών και όσων εντάχθηκαν στο δίκτυο των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ με τις διατάξεις του άρθρου 182 παράγραφος 6 του νόμου 4261/2014 (Α΄107) λήγουν στις 30.6.2015.

Παράλληλα, με εντολή του Υπουργού Υγείας έχουν συγκροτηθεί Ομάδες Εργασίας για κάθε κατηγορία παρόχων χωριστά με την συμμετοχή εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των παρόχων. Οι Ομάδες Εργασίας θα ξεκινήσουν άμεσα, εντός της εβδομάδας, έτσι ώστε οι συζητήσεις για τις νέες συμβάσεις να έχουν ολοκληρωθεί πριν λήξει η παράταση.

Στόχος του Υπουργείου Υγείαςκαι του ΕΟΠΥΥ είναι οι νέες συμβάσεις να διασφαλίζουν ποιοτικές υπηρεσίες με αξιοπρέπεια για τους ασφαλισμένους και ταυτόχρονα σχέσεις εμπιστοσύνης με τοσύνολο των παρόχων του Οργανισμού.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΠΥΥ: Υποχρεωτικά ηλεκτρονική υποβολή κάθε μήνα για τις δαπάνες αιμοκάθαρσης

ΕΟΠΥΥ: Οι πληρωμές των παρόχων και η παρέλαση υποψηφίων από το γραφείο του Παν. Κουρουμπλή