ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΠΙΣ: Οι νέες βεβαιώσεις αποδοχών, να ανταποκρίνονται στα πραγματικά χρηματικά ποσά

Να φορολογηθούν οι πάροχοι υγείας μόνο για τα ποσά που έχουν εισπράξει, να υπολογιστεί στο clawback και το rebate το ατομικό όριο ανά πάροχο, τόσο για το πρώτο, όσο και για το δεύτερο εξάμηνο του 2014  και να εκδοθούν νέες βεβαιώσεις αποδοχών οι οποίες να ανταποκρίνονται στα πραγματικά χρηματικά ποσά που έχουν εισπράξει οι πάροχοι υγείας, ζητήσε ο ΠΙΣ, στην συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ την Τρίτη το μεσημέρι.

ΠΙΣ: Οι νέες βεβαιώσεις αποδοχών, να ανταποκρίνονται στα πραγματικά χρηματικά ποσά

Στην συνάντηση με αντικείμενο συζήτησης τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις βεβαιώσεις αποδοχών των παρόχων υγείας, ςεκτός από τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή συμμετείχαν επίσης o Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΟΠΥΥ κ. Ιωάννης Βαφειάδης και ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ κ. Κώστας Μπαρούς.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας τα κάτωθι:

- Να φορολογηθούν οι πάροχοι υγείας μόνο για τα ποσά που έχουν εισπράξει και οι βεβαιώσεις που τους αποστέλλονται να ανταποκρίνονται σε αυτά τα χρηματικά ποσά.

- Να εκδοθεί η υπουργική απόφαση ώστε τα 24 εκατ. ευρώ που είχαν προστεθεί στις διαγνωστικές εξετάσεις, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών το περασμένο έτος, να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό των 328 εκατ. ευρώ του 2014.

- Να υπολογιστεί στο clawback και το rebate το ατομικό όριο ανά πάροχο, τόσο για το πρώτο, όσο και για το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Παράλληλα, να εκδοθούν νέες βεβαιώσεις αποδοχών οι οποίες να ανταποκρίνονται στα πραγματικά χρηματικά ποσά που έχουν εισπράξει οι πάροχοι υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε ότι θα γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την επίλυση των εν λόγω προβλημάτων. Επίσης, θα οριστεί άμεσα συνάντηση μεταξύ της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών και του Προέδρου του ΠΙΣ, προκειμένου να ρυθμιστεί το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι του ΕΟΠΥΥ.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος πιστεύει ότι μία εκκρεμότητα που ταλαιπωρεί τον κλάδο των ιατρών θα τακτοποιηθεί άμεσα.