ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ιδιωτικές Κλινικές: Ανάγκη για έκτακτη επιχορήγηση - Ο κλάδος οδηγείται σε μαρασμό εξαιτίας του ΕΟΠΥΥ

Άμεση συνάντηση με τους υπουργούς Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας, προκειμένου να βρεθεί λύση, πιθανώς με έκτακτη κρατική επιχορήγηση, ώστε μέσα στο Σεπτέμβριο να καταβληθούν οφειλές δύο μηνών προς όλους τους παρόχους, ζητούν οι Ιδιωτικές Κλινικές.

Ιδιωτικές Κλινικές: Ανάγκη για έκτακτη επιχορήγηση - Ο κλάδος οδηγείται σε μαρασμό εξαιτίας του ΕΟΠΥΥ

Το θεσμικό όργανο των Κλινικών η Πανελλήνια 'Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών, δηλώνει πως ένας υγιής και συνεπής κατά τα άλλα κλάδος, οδηγείται σε δυσπραγία και σε αναστολή των μονάδων λειτουργίας του, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και της στάσης πληρωμών του ΕΟΠΥΥ. Επιπλέον, για το 2015 οι επιχειρήσεις έχουν πληρωθεί μέχρι στιγμής, μόνο τους 2,7 μήνες, όπως αναφέρουν.

Αναλυτικά, η επιστολή της ΠΕΙΚ προς τους υπουργούς έχει ως εξής:

«Οι Ιδιωτικές Κλινικές λειτουργούν σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, ανύπαρκτης ρευστότητας, ακροβατώντας στο κενό, ως συνέπεια της παύσης πληρωμών του ΕΟΠΥΥ, που είναι αποτέλεσμα της μη καταβολής στον ΕΟΠΥΥ, εντελώς παράνομα, των εισφορών υγείας, ακόμη και της νέας θεσμοθετημένης εισφοράς υπερ ΕΟΠΥΥ, χωρίς η ελάχιστη κρατική επιχορήγηση να είναι δυνατή για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Οργανισμού, σε συνδυασμό με την αλλαγή της πιστωτικής πολιτικής των προμηθευτών σε μετρητοίς.

Διανύουμε τον μήνα Σεπτέμβριο και έχουμε πληρωθεί προκαταβολή 90% των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2015, δηλαδή 2,7 μήνες στους 8. Στις οφειλές του Οργανισμού δεν πρέπει να ξεχνάμε το 10% όλου του 2012 και τους 6+6 μήνες για το 2013 και 2014 που δεν έχουν αποδοθεί συμψηφίζοντας τα ποσά αυτά με τα ληστρικά μέτρα των rebates and claw back.

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί

Αδυνατούμε να συνεχίσουμε την προσφορά των υπηρεσιών μας. Ένας κλάδος συνεπής επι δεκαετίες στις υποχρεώσεις του προς το προσωπικό, τους προμηθευτές, τις ασφαλιστικές και φορολογικές του υποχρεώσεις, οδηγείται καθημερινά σε αναστολή λειτουργίας μονάδων του με ιστορία δεκαετιών σε ποιοτική προσφορά υπηρεσιών υγείας στους Ελληνες ασθενείς, συντελώντας στην αύξηση της ανεργίας.

Ζητούμε την άμεση συνάντηση μαζί σας προκειμένου να βρεθεί λύση, πιθανώς με έκτακτη κρατική επιχορήγηση, ώστε μέσα στο Σεπτέμβριο να καταβληθούν οφειλές 2 μηνών προς όλους τους παρόχους».

Διαβάστε ακόμη:

Έκκληση ΠΙΣ, να δοθούν στον ΕΟΠΥΥ οι εισφορές ασθενείας από τα Ασφαλιστικά Ταμεία

Κραυγή αγωνίας από τον ΕΟΠΥΥ: Στεγνώνει από ρευστό - Δεν έχουν αποδοθεί 1,5 δισ ευρώ από τα Ταμεία εδώ και τρία χρόνια