ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Κάλεσμα Μπερσίμη για πάγωμα των επισχέσεων των γιατρών ΕΟΠΥΥ, καθώς ξεκινά η διαδικασία πληρωμής

Να φρενάρει την απόφασή των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι είχαν ανακοινώσει ότι ξεκινούν επισχέσεις υπηρεσιών από σήμερα 1η Ιουνίου, επιχειρεί ο πρόεδρος του Οργανισμού κ.Σωτήρης Μπερσίμης, ο οποίος σε ανακοίνωσή του, δηλώνει ότι άρχισε η διαδικασία ενταλματοποίησης και πληρωμής των παρόχων του.

Κάλεσμα Μπερσίμη για πάγωμα των επισχέσεων των γιατρών ΕΟΠΥΥ, καθώς ξεκινά η διαδικασία πληρωμής

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Παράλληλα, εμμέσως πλην σαφώς, μέσα από την ανακοίνωση αυτή, στέλνει το μήνυμα ότι όσοι αποφασίσουν να προχωρήσουν σε επίσχεση, τότε η διοίκηση του Οργανισμού, θα καταγγείλει τις συμβάσεις μαζί τους. Για τον λόγο αυτόν, η διοίκηση του Οργανισμού, θα βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μέσα από το θεσμικό τους όργανο την ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ, μεταθέτουν τελικά τις επισχέσεις υπηρεσιών υγείας για τις 8 Ιουνίου, ενώ σε ανακοίνωσή τους πριν από δύο ημέρες, ανέφεραν, ότι δεν έχουν πληρωθεί για το 2016, και πως «η άδικη λεόντεια διαχρονική πολιτική της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ έχει επιφέρει την απαξίωση του ιατρικού έργου σε μία οικονομικά ζημιογόνο και άκρως ψυχοφθόρα σύμβαση».

Επιπλέον, και ενώ έχουν εξυπηρετήσει ανασφάλιστους, έχουν χρεωθεί με 200 ευρώ ανά παραπεμπτικό, όπως καταγγέλουν.

Αργά χθες πάντως, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Δημοσιεύτηκε σήμερα η ΚΥΑ που αφορά την νέα διαδικασία οριστικής εκκαθάρισης, σύμφωνα με το αρ.90 παρ.7 ν.4368/16. Ήδη ο ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε τη διαδικασία ενταλματοποίησης και πληρωμής των παρόχων του.

Ειδικότερα για τις υπηρεσίες ιατρικών επισκέψεων, η συγκεκριμένη ενέργεια αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας. Παράλληλα, ενημερώνουμε ότι, όσοι εκ των συμβεβλημένων ιατρών, προτίθενται από 01.06.2016 να προβούν σε παράλειψη υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, να ενημερώσουν ρητά και ενυπογράφως με υπεύθυνη δήλωση που θα κατατίθεται στην κατά τόπο αρμόδια ΠΕ.ΔΙ., για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας. Ο Οργανισμός θα συνεκτιμήσει την ανωτέρω ατομική δήλωση στα πλαίσια της ισχύουσας σύμβασης και της εν γένει νομοθεσίας κατόπιν θεσμικής επικοινωνίας και συνεννόησης με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο».

Διαβάστε ακόμη:

ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Εξυπηρέτησαν ανασφάλιστους και χρεώνονται 200 ευρώ ανά παραπεμπτικό - Κράτος παραλόγου

Ο ΙΣΑ ζητά την άμεση έκδοση της ΚΥΑ για την εκκαθάριση των δαπανών των ιατρών