ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Στο ΣτΕ οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για να ακυρωθεί η απόφαση του νέου τρόπου εκκαθάρισης αμοιβών

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας ετοιμάζονται να προσφύγουν οι  γιατροί της Ένωσης ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να ακυρωθεί η Υπουργική Απόφαση για τον νέο τρόπο εκκαθάρισης αμοιβών των συμβεβλημένων ιατρών ΕΟΠΥΥ και την επιβολή 20πλάσιου προστίμου.

Στο ΣτΕ οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ για να ακυρωθεί η απόφαση του νέου τρόπου εκκαθάρισης αμοιβών

Τα παραπάνω αποφάσισε το ΔΣ της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ και σε συννενόηση κατόπιν γνωμοδοτήσεως του νομικού συμβούλου της Ενωσης, αποφάσισαν να προβούν σε νομική προσφυγή.

Η αίτηση ακύρωσης θα γίνει πρωταρχικά στο όνομα της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ αλλά κρίνεται σκόπιμο για νομικούς λόγους να γίνει και στο όνομα συγκεκριμένων συμβεβλημένων ιατρών, διότι η νομολογία του ΣτΕ εξετάζει ορισμένα νομικά επιχειρήματα (προστασία της περιουσίας βάσει της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) μόνο αν προβάλλονται από άμεσα οικονομικά θιγόμενους και όχι από επαγγελματικά σωματεία.

Επομένως, όσοι δέχθηκαν περικοπές τους τελευταίους δύο μήνες, μπορούν να δηλώσουν τα στοιχεία τους προκειμένου να κάνει χρήση ο δικηγόρος κάποιων, όχι τόσο μεμονωμένων, περιπτώσεων, τονίζει το ΔΣ της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ.

Θα χρειαστεί το ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο και την διεύθυνση κάθε ιατρού καθώς και υπογεγραμμένο αντίγραφο της εν ισχύ σύμβασής του με τον ΕΟΠΥΥ. Η προθεσμία για την κατάθεση του δικογράφου στο ΣτΕ είναι μέχρι τιην Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016, όμως τα έγγραφα θα πρέπει να τα έχει μερικές μέρες πιο πριν.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Και υπερφορολογημένοι και απλήρωτοι οι γιατροί - Απειλούν με αποχωρήσεις από την σύμβαση