ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Κόβουμε το περιττό όχι το αναγκαίο - Τι είπε ο Σ. Μπερσίμης στους Γάλλους

Ενημερωτική επίσκεψη στον ΕΟΠΥΥ πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 30 Αυγούστου εκπρόσωποι του Γαλλικού Εθνικού Ινστιτούτου Συλλογικής Προστασίας (ΙΝΟΡ), μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλλαν στον Οργανισμό με τη μεσολάβηση της Πρεσβείας της Γαλλίας και της αρμόδιας διεύθυνσης

Κόβουμε το περιττό όχι το αναγκαίο - Τι είπε ο Σ. Μπερσίμης στους Γάλλους

Κατά τη συνάντηση η ομάδα εκπροσώπων του ΙΝΟΡ ζήτησε και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσϊμη για θέματα που αφορούν στο σύστημα κοινωνικής προστασίας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα τις παροχές που καλύπτει ο Οργανισμός για την ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων πολιτών καθώς και των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ παρουσίασε το σχέδιο δράσης του Οργανισμού, τις ενέργειες που υλοποιούνται και τις παρεμβάσεις που γίνονται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών υπηρεσιών υγείας.

Οι εκπρόσωποι του ΙΝΟΡ ζήτησαν επιπρόσθετα στοιχεία για τη νέα διαδικασία ελέγχου και αποζημίωσης των παροχών του ΕΟΠΥΥ καθώς και για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που εφαρμόζονται για τον περιορισμό της δαπάνης. «Κόβουμε το περιττό, χωρίς να θίξουμε το αναγκαίο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπερσίμης ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΙΝΟΡ ευχαρίστησαν τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για την διαδραστική συζήτηση, ενώ εξέφρασαν παράλληλα θετική άποψη «για τις διαδικασίες ελέγχου που εφαρμόζονται και το νοικοκύρεμα που επιτυγχάνεται».
Σημειώνεται ότι το ΙΝΟΡ είναι ένας οργανισμός με σκοπό την προώθηση της κοινωνικής προστασίας στη Γαλλία. Συμμετέχουν οι γαλλικοί συνομοσπονδιακοί οργανισμοί των εργαζομένων, όπως και ενώσεις εργοδοτών.