ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου η διαβούλευση του ΕΟΠΥΥ με τους παρόχους υγείας, παρά τις αντιδράσεις

Συνεχίζεται κανονικά -  παρά τις κάποιες αντιδράσεις- η διαβούλευση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ με τους παρόχους υγείας (οπτικών, ιατροτεχνολογικών προιόντων και λογοθεραπευτών) για τις νέες συμβάσεις, με στόχο να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου η διαβούλευση του ΕΟΠΥΥ με τους παρόχους υγείας, παρά τις αντιδράσεις

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Η διοίκηση του Οργανισμού με επικεφαλής τον κ. Σωτήρη Μπερσίμη, είναι αποφαασισμένη το νέο καθεστώς συμβάσεων, να ξεκινήσει στο τέλος Ιανουαρίου προς όφελος των ασφαλισμένων, ώστε να σταματήσουν να προπληρώνουν και να σημάνει ταυτόχρονα, επανεκκίνηση του ΕΟΠΥΥ σε κρίσιμα και αναγκαία ζητήματα υγειονομικών υπηρεσιών. Η έγκριση των παραπεμπτικών θα γίνεται ηλεκτρονικά, επομένως καταργείται η γραφειοκρατία, σύμφωνα με τον κ. Μπερσίμη και θα υπάρχει σημαντικός έλεγχος ποιότητας.

Οι συμβεβλημένοι πάροχοι θα αποζημιώνονται υποβάλλοντας στην αρμόδια υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ τα παραστατικά που προβλέπονται.

Οι νέες συμβάσεις αφορούν τα εξής προϊόντα και υπηρεσίες: Υγειονομικό Υλικό και Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα, διαιτητικά τρόφιμα που προορίζονται για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς, ακουστικά Βαρηκοΐας, Ορθοπαιδικά, Αναπνευστικές συσκευές/είδη, Οπτικά είδη, Ειδική Αγωγή (Λογοθεραπείες, Εργοθεραπείες, κ.λ.π.).

Οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους παρόχους υγείας, παρέχουν στον ασφαλισμένο τα εξής οφέλη:

- προσβασιμότητα του πολίτη χωρίς προπληρωμή

- ταχεία εξυπηρέτηση

- καλύτερη διαχείριση των οικονομικών πόρων του ΕΟΠΥΥ

- προϋποθέσεις για υγιή επιχειρηματικότητα

- μείωση του χρόνου αποζημίωσης από 180 -300 ημέρες σε 90 ημέρες και

- βασικός περιορισμός της γραφειοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι οι λογοθεραπευτές αντιδρούν εντονότατα για το νέο καθεστώς συμβάσεων, χαρακτηρίζοντας την σύμβαση απεχθή, η οποία υποβιβάζει τις Επιστήμες που ασχολούνται με την Ειδική Αγωγή (Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Ψυχολόγους) και οδηγεί στην εξαθλίωση και στον αφανισμό των Θεραπευτών με άμεσο αντίκτυπο στους ίδιους τους Ασφαλισμένους και στα Παιδιά αυτών!

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων, ζητούν άμεση συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη, ενώ αποφάσισαν να οργανώσουν κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση αξιοπρεπών παροχών υπηρεσίας και συνθηκών εργασίας. Επίσης, ζητούν τη συμπαράσταση των Γονέων, των Συλλόγων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) και των υπόλοιπων Επαγγελματικών Κλάδων που πλήττονται από τις πολιτικές του Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε ακόμη:

Λογοθεραπευτές & Σύλλογοι Ειδικής Αγωγής, απορρίπτουν την σύμβαση του ΕΟΠΥΥ