ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Διαδοχικές συναντήσεις Μπερσίμη με παρόχους υγείας για την είσπραξη του clawback

Διαδοχικές συναντήσεις με όλους τους παρόχους υγείας, θα έχει σήμερα τα πρωί ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης για το θέμα του clawback και ειδικότερα για το πώς θα μπορέσει να εισπραχθεί, όπως απαιτούν επιτακτικά οι δανειστές.

Διαδοχικές συναντήσεις Μπερσίμη με παρόχους υγείας για την είσπραξη του clawback

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Κλινικές, εργαστήρια, γιατροί και πολλοί ακόμη πάροχοι, θα βρεθούν σήμερα Δευτέρα στο γραφείο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να συζητήσουν διεξοδικά, πως θα μπορέσει να γίνει η καταβολή του clawback και την ίδια ώρα, να μείνουν όρθιες οι επιχειρήσεις και το σύστημα υγείας σε μία εποχή με εξαιρετικά περιορισμένη ρευστότητα, καίτοι ο Οργανισμός πληρώνει διαρκώς τελευταία, με στόχο όπως έχει πει πολλές φορές ο κ. Μπερσίμης, ο ΕΟΠΥΥ να σταματήσει να δημιουργεί ληξιπρόθεσμα.

Ο κ. Μπερσίμης ευελπιστεί οι συζητήσεις να καταλήξουν σε μία γόνιμη και αποτελεσματική σύντηξη, καθώς το μεγάλο στοίχημα είναι να εισπραχθεί μεν το clawback, αλλά την ίδια ώρα, να μην διαταραχθεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και οι ασφαλισμένοι να μπορούν να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπηρεσίες και προιόντα.

Μάλιστα την θέση αυτή, είχε την ευκαιρία να αναλύσει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και στους εκπροσώπους των Θεσμών την Πέμπτη. Η πρόταση που επεξεργάζεται η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, είναι η καταβολή του clawback σε βάθος διετίας με ένα χαμηλό ποσοστό και με μία αυξητική τάση σταδιακά.

Να θυμίσουμε πως για το ίδιο θέμα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων πριν μερικές ημέρες, είχε αναφέρει ότι υπάρχει σχεδιασμός για τμηματική είσπραξη του clawback, με τρόπο που δεν θα απειλείται η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων υγείας και δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στην πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας.

Διαβάστε ακόμη:

Συνάντηση δανειστών με ΕΟΠΥΥ & υπ Υγείας: HTA, συμβάσεις, ληξιπρόθεσμα και clawback