ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Πανελλήνια Ένωση ΜΗΝ: Ο «πονηρός» ΕΟΠΥΥ ευνοεί ξεκάθαρα τις ιδιωτικές κλινικές

Ύποπτη και εκ του πονηρού είναι η απόφαση του Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλου να απαγορεύσει τη διενέργεια ενδοϋαλοειδικών εγχύσεων (για την αντιμετώπιση της ωχράς κηλίδας) στις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας (Μ.Η.Ν.), καταγγέλει η Πανελληνία Ένωση Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας.

Πανελλήνια Ένωση ΜΗΝ: Ο «πονηρός» ΕΟΠΥΥ ευνοεί ξεκάθαρα τις ιδιωτικές κλινικές

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ με την απόφασή του ευνοεί ξεκάθαρα τις ιδιωτικές κλινικές, επειδή –όπως ισχυρίζεται - έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και πληρώνονται με ΚΕΝ, τονίζει η Ένωση, προσθέτοντας πως με άλλα λόγια, απαγορεύει αυτή την ιατρική πράξη στις Οφθαλμολογικές Μ.Η.Ν. που δεν έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και δεν επιβαρύνουν στο ελάχιστο το Ελληνικό Δημόσιο.

Η Πανελληνία Ένωση Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (Π.Ε.Μ.Η.Ν.) καλεί τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να απαντήσει για ποιο λόγο προχώρησε σε αυτή την άδικη και περίεργη απόφαση με την οποία αφενός χρεώνει επιπλέον το Δημόσιο, αφετέρου ταλαιπωρεί χιλιάδες ασφαλισμένους.

Το παράδοξο είναι ότι στις Οφθαλμολογικές Μ.Η.Ν. επιτρέπεται η διενέργεια επεμβάσεων μυωπίας (laser), καταρράκτη, γλαυκώματος, αποκολλήσεων αμφιβληστροειδούς και την ίδια στιγμή τους στερεί τη δυνατότητα να κάνουν μία στοιχειώδη ιατρική πράξη που γίνεται με απλή ένεση.

Διαβάστε ακόμη:

Εμπλοκή από τον ΕΟΠΥΥ για τη θεραπεία χιλιάδων ασθενών με οφθαλμικές παθήσεις