ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Έτοιμη η πλατφόρμα για τις χαμηλότερες τιμές για το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό

Σε εφαρμογή αναμένεται να τεθεί εντός των προσεχών ημερών η ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ, στην οποία θα δηλώνονται οι τρεις χαμηλότερες ευρωπαϊκές τιμές αγοράς αναλώσιμου υγειονομικού υλικού, διατροφικών σκευασμάτων και ειδών πρόσθετης περίθαλψης, με εξαίρεση τα τεχνητά μέλη και τα θεραπευτικά μέσα.

ΕΟΠΥΥ: Έτοιμη η πλατφόρμα για τις χαμηλότερες τιμές για το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό

Το προϊόν θα αποζημιώνεται στην Ελλάδα με βάση αυτές τις τιμές, όπως συμβαίνει σήμερα με τα πρωτότυπα φάρμακα που κυκλοφορούν στη χώρα μας.

Με εντολή της διοίκησης του Οργανισμού, καλούνται όλοι οι εισαγωγείς, κατασκευαστές και αντιπρόσωποι να υποβάλλουν έως την Παρασκευή 12 Μαΐου ηλεκτρονικά στο κατάλληλο πεδίο υπεύθυνη δήλωση με τις αντίστοιχες τιμές.

Όσον αφορά προϊόντα τα οποία χαρακτηρίζονται «εγχωρίως παραγόμενα» ή «εγχωρίως κυκλοφορούντα», θα υπάρξει νέα ανακοίνωση το επόμενο διάστημα.

Η τιμή των προϊόντων θα καλύπτεται από τον μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών αγοράς.

Σε περίπτωση μη προσκόμισης της συγκεκριμένης δήλωσης, ο ΕΟΠΥΥ απέχει από τον καθορισμό και την καταβολή αποζημίωσης για το προϊόν.

Στην ίδια διάταξη προβλέπεται ειδικό καθεστώς για προϊόντα που παράγονται και κυκλοφορούν αποκλειστικά στην Ελλάδα ή σε λιγότερες από τρεις ευρωπαϊκές χώρες, τα οποία θα λαμβάνουν τιμή βάσει κοστολογίου.