ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Οι φαρμακοποιοί θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά για τις περικοπές των συνταγών τους

Μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων (email) θα ενημερώνονται οι φαρμακοποιοί αναφορικά με το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης κάθε υποβολής που γίνεται στο σύστημα. 

ΕΟΠΥΥ: Οι φαρμακοποιοί θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά για τις περικοπές των συνταγών τους

Στην ενημέρωση αυτή, προχωρά ο ΕΟΠΥΥ και το eΔΑΠΥ, αναφορικά με την ολοκλήρωση του Διοικητικού ελέγχου από την Περιφερειακή Διεύθυνση (ΠΕ.ΔΙ.) του Οργανισμού,

Προς το παρόν η λειτουργία αυτή αφορά τις τρεις νέες κατηγορίες συμβάσεων για τα υγειονομικά υλικά, τα σκευάσματα διαιτητικών τροφίμων και τις ακουστικές, ορθοπεδικές και αναπνευστικές συσκευές και σταδιακά θα ισχύσει για όλες τις κατηγορίες.

Το mail θα αποστέλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email account) που έχει καταχωρηθεί από τον πάροχο στο eΔΑΠΥ (στα Στοιχεία Επικοινωνίας) και θα αναφέρει τα εξής:

α) Στις περιπτώσεις χωρίς περικοπή, θα ενημερώνει για το μήνα/έτος υποβολής, τον αριθμό υποβολής και την υποχρέωση να προσκομίσει άμεσα τη φορολογική ενημερότητα (για ποσό άνω των 1.500€) και την ασφαλιστική ενημερότητα (για ποσό δαπάνης άνω των 3.000€), στην αρμόδια ΠΕ.ΔΙ. ΕΟΠΥΥ.

β) Στις περιπτώσεις με περικοπή, θα ενημερώνει για το μήνα/έτος υποβολής, τον αριθμό υποβολής, το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης και την υποχρέωση να προσκομίσει άμεσα το πιστωτικό τιμολόγιο καθώς και τη φορολογική ενημερότητα (για ποσό δαπάνης άνω των 1.500€) και την ασφαλιστική ενημερότητα (για ποσό δαπάνης άνω των 3.000€), στην αρμόδια ΠΕ.ΔΙ. ΕΟΠΥΥ.

Επίσης, ο πάροχος θα ενημερώνεται για το δικαίωμα υποβολής ένστασης εντός τριών εργασίμων ημερών.

Για κάθε επιπλέον ενημέρωση, ο πάροχος χρειάζεται να συνδεθεί στο eΔΑΠΥ, προκειμένου, μέσω της «Πορείας Εκκαθάρισης», να πληροφορηθεί για την ανάλυση των περικοπών, κατά περίπτωση δείγματος και την ανάλυση των ποσών ανά ΦΠΑ, για την έκδοση του πιστωτικού τιμολογίου.

γ) Επίσης θα ενημερώνει και για τις περιπτώσεις, εκτός των α και β, που απαιτείται (μετά από ενημέρωση μέσω της εφαρμογής eΔΑΠΥ) η φυσική παρουσία του παρόχου στην αρμόδια ΠΕ.ΔΙ., με την προσκόμιση των απαραίτητων στοιχείων, εντός συγκεκριμένου χρονικού περιθωρίου.

Το eΔΑΠΥ λοιπόν συστήνει να παρακολουθούν οι πάροχοι καθημερινά τα mail τους, προκειμένου να προχωρά απρόσκοπτα η οικονομική τακτοποίηση των υποβολών!

Πηγή: Φαρμακευτικός Κόσμος

Διαβάστε ακόμη:

Μπερσίμης στο onMed: Κανένας μη συμβασιοποιημένος πάροχος με τον ΕΟΠΥΥ το 2018



ΕΟΠΥΥ: Νέος ΕΚΠΥ στο τέλος του έτους, δια χειρός Σωτήρη Μπερσίμη

Αναλώσιμα & ιατροτεχνολογικά: Έξαλλος ο Λουράντος με τα εξοντωτικά rebate