ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Η κυβέρνηση εκφοβίζει τους γιατρούς ενόψει της στελέχωσης των ΤΟΜΥ

Για εκφοβισμό και απειλές της Κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας προς τους γιατρούς της χώρας για την στελέχωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κάνει λόγο η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) σε ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας ότι οι απειλές αυτές μόνο θυμό και οργή προκαλούν.

ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Η κυβέρνηση εκφοβίζει τους γιατρούς ενόψει της στελέχωσης των ΤΟΜΥ

Όμως ο εκφοβισμός των εργαζομένων διώκεται ποινικά, επισημαίνει με νόημα η Ένωση των συμβεβλημένων γιατρών.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ παίρνει θέση, με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, στην οποία ανέφερε πως από μισθολογική άποψη «τα κίνητρα (για πρόσληψη ιατρών στα ΤΟΜΥ) είναι ιδιαιτέρως σημαντικά, ιδίως αν τα συνυπολογίσεις με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ, που θα είναι συμβάσεις πολύ χαμηλότερης αποζημίωσης από αυτές που ισχύουν μέχρι σήμερα».

Σύμφωνα με το θεσμικό όργανο των γιατρών του ΕΟΠΥΥ όμως, η δήλωση αυτή είναι απ' ευθείας εκφοβισμός των εργαζομένων συμβεβλημένων γιατρών, αλλά και των νέων γιατρών που περιμένουν τη νέα σύμβαση, καθώς ξεκάθαρα τονίζει πως όποιος δεν δηλώσει πρόθεση για διορισμό στα ΤΟΜΥ, σύντομα θα έχει σύμβαση, όχι με δέκα ευρώ μεικτά (3 ευρώ καθαρά) ανά ασθενή, αλλά με πολύ λιγότερα.

Σύμφωνα με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ «αυτές οι απειλές και εκφοβισμοί λαμβάνουν χώρα επειδή ελάχιστοι ιατροί έχουν δηλώσει πρόθεση διορισμού στα ΤΟΜΥ και το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση βρίσκονται μπροστά σε ένα τεράστιο αδιέξοδο».

«Επειδή όμως ο εκφοβισμός των εργαζομένων διώκεται ποινικά, αναμένουμε την παρέμβαση της δικαιοσύνης και τις έντονες αντιδράσεις του υπόλοιπου πολιτικού κόσμου, την στήριξη των υπολοίπων ενώσεων και ομοσπονδιών εργαζομένων καθώς και την άμεση παραίτηση του γενικού γραμματέα του Υ.Υ. κ Βαρδαρού» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη:

Βαρδαρός: «Βήμα» διεύρυνσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας οι ΤΟΜΥ

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Η ιατρική & ηθική δεοντολογία δεν θέτει περιορισμούς στα καθήκοντά μας