ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Οικονόμου: Ο ΕΟΠΥΥ αναθεωρεί την απόφασή του για τις ιατρικές επισκέψεις

Αναθεώρησε την απόφασή του ο ΕΟΠΥΥ για τα 15 λεπτά ιατρικής επίσκεψης, αναφέρει ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας της Ν. Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου.

Οικονόμου: Ο ΕΟΠΥΥ αναθεωρεί την απόφασή του για τις ιατρικές επισκέψεις

Ειδικότερα, σε απάντηση της ερώτησης (Αρ. Πρωτ. 7027/07-07-2017) που κατατέθηκε από τον Βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου και το σύνολο των Βουλευτών του Τομέα Υγείας της ΝΔ, αναφορικά με την επιβολή ελάχιστου χρόνου ιατρικής επίσκεψης τα 15 λεπτά στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ο Αναπλ. Υπουργός Υγείας, κος Πολάκης, σύμφωνα με τον Τομεάρχη της Ν.Δ. «μας απάντησε μέσω σχετικής ανακοίνωσης του ΕΟΠΥΥ που εκδόθηκε στις 22/08/2017.

Στη νέα απόφαση του Οργανισμού, καθορίζεται ως μέσος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς, οι είκοσι (20) επισκέψεις. Ο χρόνος επίσκεψης καθορίζεται πλέον σύμφωνα με τους κανόνες ορθής ιατρικής πρακτικής και τα 15 λεπτά ορίζονται ως ενδεικτικός μέσος χρόνος επίσκεψης».

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά και ο ΕΟΠΥΥ συνειδητοποίησαν μετά την κοινοβουλευτική μας παρέμβαση αλλά και κατόπιν των διαμαρτυριών της ιατρικής κοινότητας, ότι η κατανομή των επισκέψεων με λογιστικούς όρους, θέτοντας ασφυκτικούς χρονικούς περιορισμούς και μη λαμβάνοντας υπόψη καμία μέριμνα για τις απαιτήσεις της κάθε ιατρικής ειδικότητας, το μόνο που καταφέρνουν είναι να οδηγούν στην απόλυτη διάλυση το σύστημα Υγείας», τονίζει ο κ. Οικονόμου προσθέτοντας: «Δυσκολεύουν την προσβασιμότητα των ασφαλισμένων και παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος.

Η ανακοίνωση του Οργανισμού είναι ένα νέο πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της λογικής και τους καλούμε για μια ακόμη φορά να προβούν σε μια ουσιαστική διαβούλευση με τους φορείς της Υγείας προκειμένου να προκύψει ένα ακόμη πιο λειτουργικό πλαίσιο που να βελτιώνει την υφιστάμενη περίθαλψη, κάτι που είναι περισσότερο από αναγκαίο για την Χώρα μας».