ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΠΙΣ: Ζητάμε εύλογη παράταση για τις οφειλές των κλινικοεργαστηριακών γιατρών

Την παράταση της προθεσμίας σε λογικά πλαίσια, προκειμένου να καθορισμούν οι δόσεις και η δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλομένων να φθάσει τουλάχιστον τις 120 (δόσεις), ζητά από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, αναφορικά με το θέμα του συμψηφισμού των οφειλών των κλινικοεργαστηριακών γιατρών. 

ΠΙΣ: Ζητάμε εύλογη παράταση για τις οφειλές των κλινικοεργαστηριακών γιατρών

Αναλυτικά, η επείγουσα επιστολή του ΠΙΣ προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γ.γ. κ.κ. Μιχ. Βλασταράκος και Δημ. Βαρνάβας έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η αιφνιδιαστική ανακοίνωσή σας για συμψηφισμό οφειλών των παρόχων εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών 2012-2015 αποτελεί τελεσίγραφο ουσιαστικά σε κάθε πάροχο να αποδεχθεί τον συμψηφισμό αυτό, δεδομένου ότι η προθεσμία των τριών ημερών είναι ασφυκτική για όλους τους παρόχους, ιδιαίτερα τους πλέον μικρούς.
Στην προθεσμία που τίθεται των τριών ημερών είναι δύσκολος, αν όχι πολλές φορές ακατόρθωτος, ο έλεγχος της ορθότητας των στοιχείων που αναρτήθηκαν.

Παράλληλα θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι οι τιμές των ιατρικών εργαστηριακών εξετάσεων που διαμόρφωσαν τις οφειλές έως το 2015, ήδη από το 2016 μειώθηκαν κατά 70%. Οπότε κατανοείται τους βάσιμους λόγους της αδυναμίας πολλών παρόχων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που τους επιβάλλονται.

Ζητούμε να παρατείνετε την προθεσμία των τριών ημερών, σε λογική διάρκεια και να καθορίσετε τις δόσεις, οι οποίες να είναι εφικτές για την δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλομένων, τουλάχιστον τις 120.

Η παράταση της προθεσμίας θα δώσει τη δυνατότητα σε κάθε πάροχο να μπορέσει με ψυχραιμία να ελέγξει όλα τα στοιχεία που αφορούν τα ανωτέρω, προκειμένου να αποδεχθεί το συμψηφισμό ή να προσέλθει στην αρμόδια ΠΕΔΙ, προκειμένου να επισημάνει σφάλματα για υπολογισμό και να εκθέσει τις επιφυλάξεις του.

Σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ι.Σ., το οποίο θα ασχοληθεί εκτενώς με το ζήτημα αυτό και θα πάρει τις αποφάσεις του».

Διαβάστε ακόμη:

ΙΣΑ: Οδηγίες για τον συμψηφισμό οφειλών του ΕΟΠΥΥ με rebate και clawback

Υπ. Υγείας: Μας συγχωρείτε, κάναμε λάθος για τον ΕΟΠΥΥ... Δεν υποβαθμίζεται ο ρόλος του