ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Οικονόμου: Ζητάμε την οικονομική αυτοτέλεια του ΕΟΠΥΥ - Ο ΣΥΡΙΖΑ την υπονομεύει

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει την αυτονομία του ΕΟΠΥΥ, τονίζει σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα για τον Οργανισμό, προσθέτοντας πως «Η κομματική νομενκλατούρα της κυβέρνησης ξαναχτύπησε, προσπαθώντας να θέσει υπό τον έλεγχό της τον ΕΟΠΥΥ».

Οικονόμου: Ζητάμε την οικονομική αυτοτέλεια του ΕΟΠΥΥ - Ο ΣΥΡΙΖΑ την υπονομεύει

Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Μέσα σε καθεστώς πλήρους μυστικότητας, η Κυβέρνηση παρεμβαίνει στον τρόπο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ. Ο Οργανισμός, που δημιουργήθηκε το 2011, διατηρούσε μέχρι σήμερα διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, με τον εκάστοτε Υπουργό απλά να τον εποπτεύει. Όλα αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν. Συστήνεται με Προεδρικό Διάταγμα στο Υπουργείο Υγείας αυτοτελές Τμήμα Εποπτείας και Ανάπτυξης λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, με στόχο την αφαίρεση αποφασιστικών αρμοδιοτήτων από τον ίδιο τον Οργανισμό. Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη, η αυτονομία του ΕΟΠΥΥ μένει μόνο στα χαρτιά. Η κομματική νομενκλατούρα του ΣΥΡΙΖΑ ξαναχτύπησε, προσπαθώντας να θέσει υπό τον έλεγχό της τον ασφαλιστικό φορέα Υγείας για να εξυπηρετήσει μικροκομματικά συμφέροντα.

Ζητούμε άμεσα εξηγήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό, ο οποίος υπονομεύει έναν σημαντικό πυλώνα της δημόσιας διοίκησης, με ενέργειες που δεν απαντώνται σε ευρωπαϊκά Κράτη. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να αποκαταστήσει άμεσα την αυτονομία του ΕΟΠΥΥ και να τον αφήσει απερίσπαστο να επιτελέσει το έργο του».

Διαβάστε ακόμη:

Υπ. Υγείας: Μας συγχωρείτε, κάναμε λάθος για τον ΕΟΠΥΥ... Δεν υποβαθμίζεται, παραμένει στον Πολάκη