ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

ΠΟΣΚΕ: Αγωνία για την απόδοση των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ

Ερώτημα προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήριο Μπερσίμη, σχετικά με το χρόνο και τρόπο απόδοσης των οφειλομένων από τον Οργανισμό στους γιατρούς μέλη της Ομοσπονδίας που έχουν να εισπράξουν μετά τον συμψηφισμό των Clawback, απηύθυνε, με σχετικό του έγγραφο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ). 

ΠΟΣΚΕ: Αγωνία για την απόδοση των οφειλόμενων από τον ΕΟΠΥΥ

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ κ. Φώτιος Ν. Πατσουράκος ζήτησε παράταση για την υποβολή του συμψηφισμού του ποσού του Clawback με το ποσό οφειλής του ΕΟΠΥΥ στα μέλη της.

Όπως αναφέρεται, η παράταση ζητείται διότι δεν έχουν απαντηθεί τα ερωτήματα και οι προτάσεις που έχει υποβάλει η Ομοσπονδία για το θέμα, αλλά και γιατί δεν έχει αποσαφηνισθεί ο αριθμός των δόσεων της παρακράτησης του Clawback για όσα μέλη έχουν αποδεχθεί την ανωτέρω διαδικασία.

Όπως είχε τονίσει και πάλι η Ομοσπονδία πριν μερικές ημέρες, είναι αδήριτη ανάγκη «να υπάρξει πρώτα πλήρης αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ, ακόμα και των ταμείων που είναι καθοδικά διάδοχος ο Οργανισμός και εκκρεμούν από το 2010 και κατόπιν αυτής να γίνει η καταβολή των οφειλών του κάθε παρόχου με το ποσό rebate και clawback για τα έτη 2013 και εφεξής». Η ΠΟΣΚΕ μάλιστα, είχε προτείνει οι δόσεις για την αποπληρωμή των οφειλών των παρόχων να είναι τουλάχιστον 120, «τηρώντας ίσο μέτρο με εκείνο που ισχύει και για τους λοιπούς οφειλέτες του δημοσίου».

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΣΚΕ: Πρώτα η αποπληρωμή οφειλών του ΕΟΠΥΥ & μετά ο συμψηφισμός του clawback