ΠΕΔΥ – ΕΟΠΥΥ

Ο ΕΟΠΥΥ εγκαινιάζει νέες συμβάσεις για οικογενειακούς γιατρούς, με προαγορά επισκέψεων

Αλλάζει άρδην το σύστημα των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους συμβεβλημένους γιατρούς, με στόχο την επανεκκίνηση του συστήματος.

Ο ΕΟΠΥΥ εγκαινιάζει νέες συμβάσεις για οικογενειακούς γιατρούς, με προαγορά επισκέψεων

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Πρόκειται για μία μεγάλη αλλαγή αυτή που συντελείται τονίζουν στελέχη του ΕΟΠΥΥ, προσθέτοντας, ότι από ένα κλειστό σύστημα, ο Οργανισμός περνάει σε ένα ανοιχτό με προκαθορισμένους όρους, καθώς ο Οργανισμός, θα προαγοράζει πλέον τις επισκέψεις, (τέσσερα πεντάωρα την εβδομάδα, με 15λεπτες επισκέψεις), ανεξάρτητα από τον αριθμό των ασθενών που θα βλέπει ο γιατρός.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει υλοποιήσει συμβάσεις εδώ και πολλά χρόνια, για την ακρίβεια από την ημέρα που δημιουργήθηκε ο Οργανισμός.

Οι νέες συμβάσεις αφορούν σε δύο κατηγορίες: Τους οικογενειακούς γιατρούς –που περιλαμβάνουν παθολόγους, παιδιάτρους και γενικούς γιατρούς- και τις λοιπές ειδικότητες. Η πρώτη κατηγορία βγήκε στον αέρα χθες (ως πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος) και η δεύτερη μέχρι το τέλος Μαρτίου. Το διάστημα που θα κληθούν να σκεφθούν και να αποφασίσουν οι γιατροί είναι περίπου 20 ημέρες με ένα μήνα. Να διευκρινίσουμε ακόμη, ότι οι εν λόγω οικογενειακοί γιατροί είναι ανεξάρτητοι από αυτούς που θα απασχοληθούν στις ΤΟΜΥ της ΠΦΥ.

Στόχος της διοίκησης του Οργανισμού, είναι το σύστημα να μπορέσει να επανακκινηθεί στις αρχές Απριλίου.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, στο δημόσιο σύστημα υπηρετούσαν 5.000 συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, ενώ με τις νέες συμβάσεις ο αριθμός αυξάνεται σε 7.500.

Οι εν λόγω συμβάσεις επίσης, αναμένεται να καλύψουν έναν πληθυσμό περίπου 6 εκατ. Ελλήνων, ενώ η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας περί τα 3 εκατ. άτομα. Ακόμη, οι Παθολόγοι και Γενικοί Γιατροί θα έχουν έναν αριθμό αναφοράς 2.250 ατόμων, ενώ οι Παιδίατροι 1.500 παιδιά.

Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε επιπλέον, είναι ότι με τις νέες συμβάσεις καταργείται το πλαφόν των 200 επισκέψεων το μήνα και οι γιατροί είναι ελεύθεροι να βλέπουν όσους ασθενείς μπορούν, καθώς όπως είπαμε παραπάνω, ο ΕΟΠΥΥ θα προαγοράζει τις επισκέψεις τους, άρα τον ιατρικό χρόνο.

Τέλος αναφορικά με την μισθοδοσία, να πούμε ότι οι συμβάσεις προβλέπουν πάγια αντιμισθία 1.600 ευρώ για τους παθολόγους και γενικούς γιατρούς και 2.000 ευρώ για τους παιδιάτρους.

Δείτε εδώ την πρόσκληση ενδιαφέροντος

Διαβάστε ακόμη:

ΠΙΣ προς ΕΟΠΥΥ: Οι δημόσιες δαπάνες για την ΠΦΥ δεν επαρκούν - Τι γίνεται με τις νέες συμβάσεις

ΕΟΠΥΥ: Έλεγχος και στις γνωματεύσεις - Άμεσες προσλήψεις 215 γιατρών & φαρμακοποιών



ΕΟΠΥΥ: Και τώρα, συμβάσεις με τους οπτικούς - Ποια τα οφέλη για δικαιούχους & επιχειρήσεις

Μπερσίμης: Καθαρός από ληξιπρόθεσμα ο ΕΟΠΥΥ - Αυτή είναι η στρατηγική μας για το 2018

Σ. Μπερσίμης: Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 500 εκατ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα

Μπερσίμης στο onMed: Κανένας μη συμβασιοποιημένος πάροχος με τον ΕΟΠΥΥ το 2018