ΦΑΡΜΑΚO

Ο Άδωνις «σκοτώνει» την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, πριμοδοτώντας πολυεθνικές τύπου TEVA

Εδώ και περίπου δέκα ημέρες, ο ελληνικός λαόςπροσπαθεί να βγάλει συμπέρασμα για την τροπολογία που ψηφίζεται ονομαστικάσήμερα στη βουλή, σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων.
Ο Άδωνις «σκοτώνει» την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, πριμοδοτώντας πολυεθνικές τύπου TEVA

Εδώ και περίπου δέκα ημέρες, ο ελληνικός λαόςπροσπαθεί να βγάλει συμπέρασμα για την τροπολογία που ψηφίζεται ονομαστικάσήμερα στη βουλή, σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Από τη μία μεριά, παρακολουθούσε καθημερινά τονυπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη,σε τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές εντάσεις να προσπαθεί να πείσει πως η μείωση στιςτιμές των φαρμάκων θα ελαφρύνει τους Έλληνες ασθενείς. Η πραγματικότητα όμωςείναι ότι η επιβάρυνση των ασθενών θα διατηρηθεί σε αβάσταχτα για πολλούςεπίπεδα, καθώς η συμμετοχή των ασφαλισμένων το προηγούμενο διάστημα αυξήθηκεακόμα και 100% σε πολλές περιπτώσεις, ενώ από 1/1/2014 θα πληρώνουν όλοι 1 ευρώεπιπλέον ανά συνταγή.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης επιχείρησε να δώσει χροιά«διαπλοκής» στην αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τροπολογία, γιανα αποκρύψει την ίδια ώρα πώς οι εν λόγω ρυθμίσεις θα στερέψουν την ελληνικήαγορά από αναγκαία φάρμακα και θα λειτουργήσουν υπέρ ξένων γιγάντιωνφαρμακοβιομηχανιών.

Ο κ. Γεωργιάδης πατώντας πάνω στην ανθρωπιστικήκρίση που βιώνει η χώρα λόγω των πολιτικών λιτότητας της τρόικα, και τηνκλιμακούμενη απαξίωση της δημόσιας υγείας, θεωρούσε ότι η επερχόμενη καταστροφήτης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και η πριμοδότηση πολυεθνικών θα περάσειστα «ψιλά».

Από νωρίς όμως οι εκπρόσωποι των αρμόδιων φορέων απότην αλυσίδα φαρμάκου είχαν προειδοποιήσει ότι η χώρα θα αντιμετωπίσειδραματικές ελλείψεις φαρμάκων, καθώς θα πληγεί ανεπανόρθωτα η ελληνικήφαρμακευτική παραγωγή, ενώ είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να υπάρξουν καιαποσύρσεις σκευασμάτων από την αγορά. Οι τιμές που μειώνονται ακόμα και κάτωαπό το 50% σε ορισμένες περιπτώσεις σε σχέση με τις σημερινές, δεν θα ανταποκρίνονταιστο κόστος παραγωγής των ελληνικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων. Συνέπεια θαείναι ακόμα και το κλείσιμο παραγωγικών μονάδων και απολύσεις.

Ταυτόχρονα, ευνοούνται πολυεθνικές φθηνών γενόσημων, που παράγουν μεπολύ μικρό κόστος στην Ινδία και το Μπαγκλαντές, χωρίς να τηρούνται πάντα οικανόνες βιομηχανικής παραγωγής. Σκευάσματα των οποίων η ποιότητα,αποτελεσματικότητα και ασφάλεια έχει αμφισβητηθεί πολλές φορές διεθνώς, θακατακλύσουν την ελληνική αγορά, παρά το γεγονός ότι στις ΗΠΑ επιβλήθηκεπρόστιμο μαμούθ σε ινδική εταιρεία και στη συνέχεια απαγορεύτηκαν εντελώς οιεισαγωγές της στην αμερικανική αγορά, μετά από ελέγχους του αμερικανικούΟργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) σε εγκαταστάσεις της στην Ινδία και τονεντοπισμό θραυσμάτων γυαλιού σε χάπια της.

Οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίεςδεν θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν τις ξένες φαρμακοβιομηχανίες φθηνώνγενόσημων, θα οδηγηθούν στην καταστροφή και στην παράδοση της ελληνικής αγοράςφαρμάκου στις πολυεθνικές, με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Ο κ. Θάνος Πλεύρης, στενός συνεργάτης τουυπουργού Υγείας, στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα, τόνιζε την Τρίτη,ότι δεν γίνεται να η Ελλάδα να βάζει «κόφτη» σε ξένες φαρμακοβιομηχανίες πουθέλουν να πουλήσουν φθηνότερα και ανέφερε σαν παράδειγμα τις εταιρείες TEVA καιMYLAN. Παραδέχτηκε επί της ουσίας ότι η νέα τιμολόγηση επιβάλλεται για ναεξυπηρετήσει τις πολυεθνικές, συνεχίζοντας το έργο του πρώην υπουργού Υγείας,κ. Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος νομοθέτησε τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας και άνοιξετην πόρτα στην κυριαρχία ξένων φαρμακοβιομηχανιών.

Σήμερα, ο κ. Γεωργιάδης ολοκληρώνει το «έγκλημα» κατάτου ελληνικού λαού, όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. ΑλέξηςΤσίπρας, βάζοντας ταφόπλακα τόσο στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία όσο και στηνφαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων.

Πηγή: Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Φάρμακα: Το θέμα δεν είναι η τιμή,είναι η επάρκεια

«Πυρ και μανία» κόμμα και Μαξίμου μετον Άδωνι

Αλέξης Τσίπρας: Να αποσύρετε τηνεπίμαχη τροπολογία για τα φάρμακα

Η απάντηση της «Αυγής» στον ΆδωνιΓεωργιάδη

ΣΥΡΙΖΑ: Ντίλερ των πολυεθνικών οΆδωνις Γεωργιάδης

Κατσαφάδος:Στην υγεία έχουμε νακάνουμε με ανθρώπους, όχι με νούμερα

Έρχεται το μεγάλο ναυάγιο του ΕΟΠΥΥ

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων για τουςγιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Εικόνες ντροπής στα νοσοκομεία (Βίντεο- Φωτογραφίες)

Μάχη για τη φαρμακευτική δαπάνη μεφόντο τρομακτικές ελλείψεις

ATTIKON: 1η Νοέμβρη σταμάτησε οσχεδιασμός θεραπειών για καρκινοπαθείς

Στο υπουργείο Οικονομικών η «καυτήπατάτα» της υγείας

Φάρμακα: Ας δούμε επιτέλους τηνασφάλεια και όχι μόνο το κόστος

ΟΟΣΑ: Καταδικασμένοι οι Έλληνες από τιςπερικοπές στην Υγεία

Τροπολογία «δώρο» σε ξένεςφαρμακοβιομηχανίες