ΦΑΡΜΑΚO

Ο θερμός χειμώνας της υγείας: στα κάγκελα και οι φαρμακοποιοί

Θερμός είναι ο φετεινός χειμώνας για την υγεία, αφούμετά τους γιατρούς οι οποίοι με αφορμή την μεταρρύθμιση στην υγεία βρίσκονταιενάμισυ μήνα σε απεργίες, και οι φαρμακοποιοί, ετοιμάζονται να σηκώσουν τηνδική τους αγωνιστική «σημαία». 
Ο θερμός χειμώνας της υγείας: στα κάγκελα και οι φαρμακοποιοί

Θερμός είναι ο φετεινός χειμώνας για την υγεία, αφούμετά τους γιατρούς οι οποίοι με αφορμή την μεταρρύθμιση στην υγεία βρίσκονταιενάμισυ μήνα σε απεργίες, και οι φαρμακοποιοί, ετοιμάζονται να σηκώσουν τηνδική τους αγωνιστική «σημαία».

Ήδη, τα δύο κορυφαία θεσμικά όργανα του φαρμακευτικού κλάδου,ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας,ανεβάζουν τους τόνους επιχειρώντας να προασπίσουν τα συμφέροντά τους με κάθετρόπο.

Σήμερα το μεσημέρι (3.30) οι φαρμακοποιοί τηςΑττικής πραγματοποιούν συγκέντρωση έξωαπό το υπουργείο Υγείας με στόχο όπως αναφέρουν, να μάθουν τι σχεδιάζεται απότην κυβέρνηση για τον κλάδο.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦαρμακευτικούΣυλλόγου Αττικής αποφάσισε ομόφωνα την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου για την προσεχή Τετάρτη 15 Ιανουαρίου καιώρα 17:00 στο Ξενοδοχείο Intercontinental.

Όπως αναφέρει μάλιστα σε επιστολή του ο πρόεδροςτου ΦΣΑ κ. Κων. Λουράντος εντελώςσυμβολικά,

«Εφθασε η ώρα να πάρουμε τις τύχες τωνφαρμακείων μας στα χέρια μας... και να αντιδράσουμε δυναμικά σε αυτά πουεπιβουλεύονται όχι μόνο για εμάς αλλά για την φαρμακευτική περίθαλψη...!

Εφθασε η στιγμή να αποδείξουμε σε όλους ότι υπάρχουνκαι κάποιοι που αντιστέκονται και δεν υποκύπτουν σε τετελεσμένα γεγονότα...!

Ηθρε η ώρα να σταματήσουμε τα παιχνίδια που παίζονταιεις βάρος μας ... από τους δήθεν σωτήρες μας...!

Ηρθε η ώρα να μάθουμε από πρώτο χέρι τι σχεδιάζουν νακάνουν για εμάς ...χωρίς εμάς !

Εν τω μεταξύ στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΠανελληνίουΦαρμακευτικού Συλλόγου πουπραγματοποιήθηκε χθες και παρών ήταν ο υπουργός Υγείας, ο πρόεδρος του Συλλόγουκ. ΚυριάκοςΘεοδοσιάδης, έθεσε ενώπιον των ευθυνώντου τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, καιξεκαθάρισε ότι η έκθεση του ΟΟΣΑ είναι διάτρητη, κατά παραγγελία του Υπουργούκ. Χατζηδάκηκαι σε κάθε περίπτωση δεν είναιδεσμευτική για την κυβέρνηση.

Αναφορικά με το θέμα των ΜΗΣΥΦΑ- για τα οποία οιφαρμακοποιοί επιμένουν ότι δεν πρέπει να πωλούνται εκτός φαρμακείων, ο κ.Θεοδοσιάδης τόνισε ότι «οι τιμές των ΜΥΣΥΦΑ, είναι οι χαμηλότερες στη χώρα μαςαπό όλη την Ευρώπη. Δεν υπάρχει λοιπόν το κίνητρο να βγουν τα ΜΥΣΥΦΑ από ταφαρμακεία. «Δεν είναι δυνατόν εκτός αν θέλετε να πάνε στις λαϊκές!».

Ο υπουργός Υγείας, υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξεικανένας αιφνιδιασμός, ενώ σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΦΣ ανέφερε ακόμη:

«Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουν τα φάρμακα να πωλούνται από τα σουπερ μάρκετ ή στηνελεύθερη αγορά.

Πάνω από όλα έχει σημασία η Υγεία του Έλληνα Πολίτη, ηΥγεία του Έλληνα ασθενή. Οι φαρμακοποιοί βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνησηκαι ετοιμότητα. Παρακολουθούμε την τήρηση ή μη των υποσχέσεων και δεσμεύσεωντου υπουργού υγείας. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι από αυτά που φημολογούνται,την επόμενη ώρα θα κλείσουμε τα φαρμακεία μας, θα κατέβουμε στους δρόμους, θαδιακόψουμε τις συμβάσεις με όλα τα ταμεία».

Αναφορικά και πάλι με τους γιατρούς, ο Σύλλογος Επιστημονικού ΥγειονομικούΠροσωπικού ΕΟΠΥΥ Αττικής πραγματοποιεί σήμερα έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 1030στο ξενοδοχείο Τιτάνια.

Να θυμίσουμε ότιοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται σεαπεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι τις 17Ιανουαρίου ήδη από τις 25 Νοεμβρίου και το κλίμα κάθε άλλο, παρά φαίνεται ότιθα ομαλοποιηθεί, αφού το νομοσχέδιο για το ΠΕΔΥ που δημοσιοποιήθηκε τηνΠαρασκευή το βράδυ και αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στην Βουλή, δημιουργεί εκρηκτικόπεριβάλλον. Στο νομοσχέδιο γίνεται σαφές ότι όσοι γιατροί παραμείνουν στοσύστημα θα πρέπει να επιλέξουν την μορφή της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης,ωστόσο ο ιατρικός κλάδος αντιδρά στο σχέδιο αυτό.

Αναφορικά με ταΠολυιατρεία, όπως επανέλαβε χθες κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης τουΠανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης δενθα κλείσει κανένα Πολυιατρείο, ενώ όσα βρίσκονται κοντά με Κέντρα Υγείας θασυνεννωθούν προκειμένου να υπάρξουν οικονομίες κλίμακος. Αυτό θα γίνει μετά τονχωροταξικό σχεδιασμό που θα γίνει πολύ σύντομα.

Και όλα αυτάγίνονται, όπως τόνισε, προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις δύο μηνών σταραντεβού.

Διαβάστε ακόμη:

Το νομοσχέδιο για το ΠΕΔΥ σε δημόσια διαβούλευση


SOS φαρμακοποιών: μέχρι τον Ιούνιο φθάνουν τα φάρμακα