ΦΑΡΜΑΚO

Λουράντος: πανελλαδική αντίδραση για τα ΜΥΣΥΦΑ με στόχο τις ...κάλπες

Σε μια άμεση Πανελλαδική αντίδραση που θα καταλήξει στιςκάλπες... στις οποίες δεν πρέπει να βρουν ούτε την ψήφο τους.... εκτιμά οπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κων. Λουράντος, ότι θα πρέπει ναοδηγήσει τελικά, η υπόθεση με το άνοιγμα των ΜΥΣΥΦΑ και την διάθεσή του από ταΣούπερ Μάρκετ.
Λουράντος: πανελλαδική αντίδραση για τα ΜΥΣΥΦΑ με στόχο τις ...κάλπες

Σε μια άμεση Πανελλαδική αντίδραση που θα καταλήξει στιςκάλπες... στις οποίες δεν πρέπει να βρουν ούτε την ψήφο τους.... εκτιμά οπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κων. Λουράντος, ότι θα πρέπει ναοδηγήσει τελικά, η υπόθεση με το άνοιγμα των ΜΥΣΥΦΑ και την διάθεσή του από ταΣούπερ Μάρκετ.

Σχολιάζοντας την συνάντησηπου είχαν οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξηςχθες, ο κ. Λουράντος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ενώ καταδικάζουν τηναύξηση της πολυφαρμακίας (σσ. η κυβέρνηση), εντούτοις την επιδιώκουν μέσω super markets και άλλωνκαναλιών•

Ουσιαστικά το μετρητόμετράει πολυ περισσότερο από το ... φέσι, αφού γι’ αυτό γίνεται όλη ηφασαρία... Για το μετρητό των ΜΥ.ΣΥ.ΦΑ. .... αφήνοντας σε εμάς το φέσι τουΕΟΠΥΥ.


Φεύγοντας πρώτος από την συνάντηση απευθυνόμενοςστον Υπουργό Ανάπτυξης του είπα: «Η επιμονή σας στην εξυπηρέτηση όλων αυτών πουαναφέρθησαν ως ευεργετούμενοι από την απελευθέρωση της τιμής των ΜΥ.ΣΥ.ΦΑ. καιτης διοχέτευσής τους σε άλλα κανάλια διανομής, αποτελεί για εμάς ... casusbelli..»

Επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μας, παρόλο πουαναφέρθηκε ότι σε επικείμενο νομοσχέδιο που θα φέρει στην Βουλή ο Υπουργός , τοΠΑΣΟΚ δεν θα το ψηφίσει με αποτέλεσμα να μην περάσει, διατηρώ πολλέςεπιφυλάξεις. Υπάρχουν άλλωστε και οι πράξεις νομοθετικούπεριεχομένου που εδώ και δύο χρόνια έχουν κάνει θραύση , καταργώντας κάθεδημοκρατική διαδικασία και ολόκληρα άρθρα το συντάγματος... Εμάς θα σεβαστούν;»

Και συνέχισε ο κ. Λουράντος:
«Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ.Χατζηδάκης είναι ένας ήρεμος άνθρωπος, ψυχράμνημονιακός, που αρέσκεται όπως μας είπε, στους διαλόγους και δεν ζητά ποτέ απότον συνομιλητή του να αλλάξει γνώμη... «Μπορείτε να κρατήσετε τις απόψεις σαςόπως και εγώ τις δικές μου, δεν σας ζητώ να αλλάξετε άποψη ούτε και θέση, αλλάεγώ οφείλω να παίρνω πολύ σοβαρά την έκθεση του ΟΟΣΑ σε συνδιασμό με τις πιέσεις της τρόϊκας».
Η τρόϊκα έχει επιβάλλει τις θέσεις της και στιςεξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που ζούμε, η απελευθέρωση της αγοράς γενικά καιτων ΜΥ.ΣΥ.ΦΑ. ειδικά είναι δεδομένη.
Δεν είναι ορθολογιστικός τρόπος της λειτουργίαςτης αγοράς η μείωση από το κράτος της τιμής των ΜΥ.ΣΥ.ΦΑ. αλλά η απελευθέρωσήτης και ο ανταγωνισμός.
Το κράτος θα ωφεληθεί από τον ανταγωνισμό σεπολλά επίπεδα.
Ο φαρμακοποιός πρέπει να σταματήσει να πουλάφαρμακα και να μπεί στην ... παραγωγή και στην ... έρευνα.
Το οικονομικό μοντέλλο του 2009 είναι ξεπερασμένοκαι πρέπει να υπάρξει ένα νέο που θα προέλθει από κανόνες που θα εφαρμοστούν... μνημονιακά».