ΦΑΡΜΑΚO

ΜΥΣΥΦΑ- υπ.Ανάπτυξης: με μία καμπάνια ξεκινά ο πόλεμος

Με μία επικοινωνιακή καμπάνια με τηνοποία θα υποστηρίζουν το γεγονός γιατί δεν πρέπει ο πολίτης να επιλέγει τα ΜηΥποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα από Σούπερ Μάρκετ ξεκινά ο πόλεμοςμεταξύ φαρμακοποιών και κυβέρνησης για το άνοιγμα της συγκεκριμένης αγοράς.
ΜΥΣΥΦΑ- υπ.Ανάπτυξης: με μία καμπάνια ξεκινά ο πόλεμος

Με μία επικοινωνιακή καμπάνια με τηνοποία θα υποστηρίζουν το γεγονός γιατί δεν πρέπει ο πολίτης να επιλέγει τα ΜηΥποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα από Σούπερ Μάρκετ ξεκινά ο πόλεμοςμεταξύ φαρμακοποιών και κυβέρνησης για το άνοιγμα της συγκεκριμένης αγοράς.

Το πολεμικό «μενού» όμως θαπεριλαμβάνει και άλλα «πιάτα» όπως καμπάνια(αρνητική) για το υπουργείο Ανάπτυξης – αλλά και μία σειρά από συναντήσεις, συνεδριάσειςκαι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών για το επόμενο διάστημα. Ήδη την ερχόμενηΤετάρτη ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής θα πραγματοποιήσει Διοικητικό Συμβούλιοπροκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του για τις εξελίξεις αυτές, ενώ όλος οκλάδος βρίσκεται σε εγρήγορση και ακονίζει τα «μαχαίρια» του καθώς γνωρίζει ότιο αγώνας θα είναι μεγάλος.

Και μπορεί να μην είναι μακρύς σεχρονικό διάστημα, αλλά θα είναι σε ένταση, διότι ανεξάρτητα από το τι θααποφασίσει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης (εάν δηλαδή θα προχωρήσει στοάνοιγμα της αγοράς των ΜΥΣΥΦΑ και την διάθεσή τους στα Σ/Μ) τα πράγματα θαπρέπει να τελειώσουν γρήγορα. Άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης κ. ΚωστήςΧατζηδάκης, στην συνάντησή του με τους φαρμακοποιούς την Πέμπτη το βράδυ,επεσήμανε ότι το άνοιγμα της αγοράς στα προιόντα που προτείνει ο ΟΟΣΑ (μεταξύτων οποίων ΜΥΣΥΦΑ, γάλα, ψωμί, τσιμέντο κλπ) θα γίνει με νομοσχέδιο που θακατατεθεί εντός του Φεβρουαρίου. Μάλιστα σημείωσε με έμφαση, ότι ακόμη και εάνδεν υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τότε θα περάσει το νομοσχέδιο με ΠράξηΝομοθετικού Περιεχομένου.

Και ενώ υπήρχαν κάποιες ελπίδες γιαυπαναχώρηση- μετά την συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής στο Μέγαρο Μαξίμου την Παρασκευή και τις δηλώσεις του υπουργούΟικονομικών κ.Γ. Στουρνάρα ότι στο θέματων ΜΥΣΥΦΑ μπορεί να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις- η χθεσινή συνέντευξη του κ.Χατζηδάκη σε κυριακάτικη εφημερίδα, δεν αφήνει αμφιβολία ότι τα πράγματα μάλλονείναι προδιαγεγραμμένα και έχουν πάρει τον δρόμο τους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργόςΑνάπτυξης υπερασπιζόμενος την έκθεση του ΟΟΣΑ , «Οι τιμές στην αγορά δενπέφτουν με τάματα στην Παναγία. Δεν μπορεί να είμαστε ένα πολιτικό σύστημα πουθα είναι ακριβό στα πίτουρα και φθηνό στο αλεύρι», προσθέτοντας ακόμη, ότι «από τις υφιστάμενες προστατευτικές διατάξεις για διάφορα προϊόντα «λίγοικερδίζουν» και εκατομμύρια καταναλωτές επιβαρύνονται. Χωρίς παρεμβάσεις για τηναύξηση του ανταγωνισμού, το «μόνο που μας απομένει είναι τα τάματα στην Παναγία[...] Και με τάματα δεν πέφτουν οι τιμές», συμπλήρωσε με νόημα ο υπουργόςΑνάπτυξης.

Για το ότι η υπόθεση των ΜΥΣΥΦΑ είναιπροδιαγεγραμμένη συμφωνούν πάντως και οι φαρμακοποιοί, σημειώνοντας ότι ηκυβέρνηση θα βρει έναν τρόπο να πλήξει για ακόμη μία φορά τα φαρμακεία και ναπροστατεύσει τους μεγάλους ομίλους των Σούπερ Μάρκετ.

Στην γωνία όμως - για να μην πούμε στην καρδιά της υπόθεσης-υπάρχει πάντα ο πολίτης και ο ασθενής, που οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε, τονίζουν οι φαρμακοποιοί.

Διαβάστε ακόμη:

ΜΥΣΥΦΑ: διαπραγμάτευση έως εσχάτων - ελπίδες για εναλλακτικές λύσεις



«Πυρετός» για τις ελληνικές προτάσεις προς την τρόικα




Παραδίδουν σε υπαλλήλους σούπερ-μάρκετ τη θεραπεία των Ελλήνων!



Δαγρές: σοβαρά λάθη για ΜΥΣΥΦΑ και φαρμακεία στην έκθεση ΟΟΣΑ

Φαρμακοποιοί: στα χαρακώματα για τα ΜΥΣΥΦΑ

Λουράντος: πανελλαδική αντίδραση για τα ΜΥΣΥΦΑ με στόχο τις ...κάλπες