ΦΑΡΜΑΚO

Φαρμακοποιοί: Πώς θα πολεμήσουν τον Άδωνι και τα άλλα παιδιά

«Δεν υπάρχουν μόνο οι απεργίες για να διαδηλώσουμε την αδικία που συντελείται σε βάρος μας», τόνισε χθες με νόημα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας κ. Κων. Λουράντος σε τηλεοπτική εκπομπή, αλλά και άλλες ενέργειες.
Φαρμακοποιοί: Πώς θα πολεμήσουν τον Άδωνι και τα άλλα παιδιά

Εάν κάποιος εκτιμά ότι οι φαρμακοποιοί έδωσαν τέλος στις απεργίες και κινητοποιήσεις τους και θα είναι εφεξής καλά παιδιά, φυσικά και κάνει λάθος, αφού όπως όλα δείχνουν, ο πόλεμος μόλις έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει πολύ.

«Δεν υπάρχουν μόνο οι απεργίες για να διαδηλώσουμε την αδικία που συντελείται σε βάρος μας», τόνισε χθες με νόημα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας κ. Κων. Λουράντος σε τηλεοπτική εκπομπή, αλλά και άλλες ενέργειες. Τι εννοούσε; μα... αυτό που ψιθυρίζεται ήδη εδώ και καιρό, ότι ο κλάδος ενόψει των Ευρωεκλογών, ετοιμάζεται να παίξει πολύ δυνατό «ματς» για να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους. Ένα ματς που οι φαρμακοποιοί είναι αποφασισμένοι να το κερδίσουν.

Πέρα από το γεγονός ότι οργανώνουν τα 11.000 και πλέον φαρμακεία να λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα για να «μαυρίσουν» όσους βουλευτές ψήφισαν τις ρυθμίσεις, οι φαρμακοποιοί ακονίζουν τα μεγάλα όπλα, που είναι η επαφή τους με τους πολίτες. Ήδη χθες, οι εκπρόσωποι του ΦΣΑ είχαν συνάντηση με εταιρείες επικοινωνίας ώστε να μεθοδεύσουν το σχέδιό τους.

Με μία σειρά τηλεοπτικών σποτ σε όλα τα μέσα θα επιχειρήσουν να γνωστοποιήσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει στον κλάδο η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης με τις ρυθμίσεις που πέρασε την Κυριακή μέσα από το Πολυνομοσχέδιο. Όμως δεν είναι μόνο τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που θα τεθούν στον αγώνα των φαρμακοποιών, αλλά και τα παραδοσιακά κανάλια ενημέρωσης, όπως η επαφή και η επικοινωνία με τον κόσμο. Στην περίπτωση αυτή, θα επιστρατευτούν κάθε είδους φυλλάδια, ανακοινώσεις, μπροσούρες κλπ. Αρκεί να σκεφθούμε, ότι καθημερινά περίπου 500.000 πολίτες επισκέπτονται τα φαρμακεία της επικράτειας, γεγονός που καταδεικνύει την δυναμική που έχουν τα σημεία αυτά και πόσο μπορούν να επηρεάσουν ενα κατακλείδι, την κοινή γνώμη.

Και φυσικά έχουν πολλούς λόγους για να προχωρήσουν στις παραπάνω ενέργειες οι φαρμακοποιοί, αφού όπως υποστηρίζουν όπου βρεθούν και σταθούν, ο υπουργός Υγείας «τους κορόιδεψε και δεν τήρησε τα υπεσχημένα». Πέρα από το γεγονός ότι χθες ο ΦΣΑ τον χαρακτήρισε «ανεπιθύμητο», δηλώνοντας ότι δεν επιθυμούν να επισκεφθεί το φαρμακευτικό τους συνέδριο το Σαββατοκύρακο, (το Hellas Pharm) ο κλάδος έχει έναν ακόμη λόγο «να μισεί τον κ. Γεωργάδη». Ο νέος λόγος ονομάζεται μείωση του ποσοστού κέρδους το οποίο αναδείχθηκε χθες, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup.

Ο κ. Λουράντος δήλωσε ήδη σε εκπομπές χθες, ότι «ο κ. Γεωργιάδης έχει κοροιδέψει ασύστολα τον κλάδο, αφού είχε υποσχεθεί πως για αυτό ακριβώς πέρασαν όλα τα άλλα μέτρα, για να μην ισχύσει η μείωση του ποσοστού κέρδους στο 15%». Ωστόσο αποδεικνύεται ότι το μέτρο αυτό θα περάσει το καλοκαίρι, καθώς αποτελεί μνημιονιακή μας υποχρέωση από το 2011- πήραμε παράταση για την 1η Ιανουαρίου 2014 - και τελικά ένα από τα προαπαιτούμενα προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση.

Βεβαίως ο λαλίστατος υπουργός Υγείας δεν αναφέρει ότι σε περίπτωση που εφαρμοστεί η μείωση του ποσοστού κέρδους τότε είναι πιθανόν να κλείσουν τα 2/3 των φαρμακείων. Εκείνος εξακολουθεί να εμμένει ότι «οι φαρμακοποιοί βγάζουν κέρδη και τα φαρμακεία είναι η πιο επικερδής επιχείρηση». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΦΣΑ τονίζει εύγλωττα ότι τι σημασία έχει άραγε πότε θα πεθάνει κανείς, αφού είναι να πεθάνει; έχει σημασία εάν το μέτρο εφαρμοζόταν τον Ιανουάριο ή θα εφαρμοστεί τον Ιούνιο, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο απαντά.

Διαβάστε ακόμη:

Νέα χαράτσια για τα φαρμακεία: μείωση του ποσοστού κέρδους (video)

Εφημερίες φαρμακοποιών: ο Άδωνις καταλύει κάθε σταθερή λέει ο Θεοδοσιάδης





Θεοδοσιάδης: παραιτείται από την Ν. Δημοκρατία - συνεχίζει τον πόλεμο

Από επιστήμονες διευρυμένοι έμποροι: η επόμενη ημέρα των φαρμακοποιών

ΙΣΑ: παράδοση της δημόσιας υγείας στα καρτέλ

Φαρμακοποιοί & γιατροί ενωμένοι απέναντι στο σ/ν & έτοιμοι να «μαυρίσουν» τον Άδωνι




Η «περηφάνια» του 'Αδωνι για το σ/ν και η απαξίωση προς τους βουλευτές




Το πολυνομοσχέδιο της αντίδρασης προς ψήφιση στην Βουλή

Κ. Λουράντος: Τα 11.000 φαρμακεία θα είναι ο τάφος σας (vid)

Ξεκινά η τριήμερη μάχη για το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή

Φαρμακοποιοί: Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μας εξαπάτησε

Βαθιές ανισότητες και χειρότερες υπηρεσίες υγείας για τους Έλληνες

Οι φαρμακοποιοί εθελοτυφλούσαν στο «έγκλημα» της δραστικής