ΦΑΡΜΑΚO

Ανάσα για ανασφάλιστους η δωρεά 2 εκατ. ευρώ από την Roche Hellas

Φάρμακα συνολικής αξίας δύο εκατομμυρίων ευρώ προσφέρει η Roche Hellas για την υποστήριξη ανασφάλιστων ασθενών που στερούνται πρόσβασης στην απαραίτητη θεραπεία, μέσω ενός νέου Προγράμματος που εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της εταιρείας
Ανάσα για ανασφάλιστους η δωρεά 2 εκατ. ευρώ από την Roche Hellas

Φάρμακα συνολικής αξίας δύο εκατομμυρίων ευρώ προσφέρει η Roche Hellas για την υποστήριξη ανασφάλιστων ασθενών που στερούνται πρόσβασης στην απαραίτητη θεραπεία, μέσω ενός νέου Προγράμματος που εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της εταιρείας.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή, σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας, καθώς το πρόγραμμα δωρεάς θα συνεχισθεί.

Το νέο «Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών» της Roche Hellas, μια πρωτοβουλία που για πρώτη φορά πραγματοποιείται σε τέτοια έκταση στη χώρα μας, ανακοίνωσαν στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν την Τετάρτη ο Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Hellas Δρ. Alexander Zehnder και ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της εταιρείας κ. Κίμων Μαλαταράς, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Τα φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία θα παραχωρήσει δωρεάν η Roche Hellas, αφορούν στην Ογκολογία, Ηπατίτιδα, Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, Καρδιολογία, HIV aids, μεταμόσχευση, αντιβιοτικά, φάρμακα κατά της ελονοσίας, για το Πάρκινσον και την Αναιμία.

Ειδικότερα, η εταιρεία μέσω του Προγράμματος αναμένεται να διαθέσει σε ολόκληρη τη χώρα συνολικά περίπου 11.500 συσκευασίες φαρμάκων με τη μορφή της δωρεάς, είτε σε δημόσια νοσοκομεία που αιτούνται τη χορήγηση τους για τους ανασφάλιστους ασθενείς που είναι καταγεγραμμένοι στα μητρώα τους, είτε στην «Τράπεζα Φαρμάκων» που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) για την υποστήριξη των αναγκών των ανασφάλιστων ασθενών που είναι καταγεγραμμένοι στα μητρώα του ΙΣΑ.

Αναφερόμενος στη δωρεά φαρμάκων από τη Roche Hellas ο Δρ. Zehnder δήλωσε: «Η διόγκωση του φαινομένου της ανεργίας στην Ελλάδα κατά τα τελευταία έτη, σε συνδυασμό με τους μειωμένους διαθέσιμους πόρους, έχει στερήσει την ασφαλιστική κάλυψη σε πολλούς συνανθρώπους μας, δυσχεραίνοντας ή αποκλείοντας την πρόσβασή τους στο σύστημα υγείας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου οι μισοί από τους μακροχρόνια ανέργους στην Ελλάδα δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη για την υγεία τους. Σε αυτό το πλαίσιο, η Roche Hellas επιθυμεί να συνδράμει την Πολιτεία στο απαιτητικό έργο της και να συμβάλλει ενεργά στη διαμόρφωση σύγχρονων υπηρεσιών υγείας με στόχο την παροχή ολοκληρωμένης, ποιοτικής και οικονομικά βιώσιμης ιατροφαρμακευτικής φροντίδας στους ασθενείς».

Να σημειωθεί ότι η Roche Hellas βρίσκεται 36 χρόνια στην ελληνική αγορά, ενώ στην παγκόσμια φαρμακευτική αγρά, μετρά γύρω στα 100 χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Υγείας έθεσε υπό την αιγίδα του τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Roche Hellas, όπως και αντίστοιχες δράσεις.

Η Roche ιδρύθηκε το 1896 και έκτοτε συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια υγεία για περισσότερο από έναν αιώνα. Είκοσι τέσσερα φάρμακα που αναπτύχθηκαν από τη Roche περιλαμβάνονται στις λίστες μοντέλων βασικών φαρμάκων WHO, μεταξύ των οποίων αντιβιοτικά, φάρμακα κατά της ελονοσίας και χημειοθεραπείες που σώζουν ζωές.
Το 2013 η Roche απασχόλησε περισσότερους από 85.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, επένδυσε 8,7 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε Έρευνα και Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις 46,8 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Η Genentech, στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της μέλος του Ομίλου της Roche. Επίσης, η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία.


Διαβάστε ακόμη:

Ο Άδωνις αναγνώρισε ότι δεν ξέρει πόσοι είναι οι ανασφάλιστοι




Προεκλογικά μέτρα Άδωνι για ανασφάλιστους με νέα επιβάρυνση


Υπέρ των ανασφάλιστων οι μίζες των εξοπλιστικών

Η σταύρωση της Υγείας των Ελλήνων

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας με 3 εκατ. ανασφάλιστους πολίτες

Πατούλης: ο Άδωνις εξαπατά τους ανασφάλιστους (video)