ΦΑΡΜΑΚO

"Φασισμός 2014": H κυβέρνηση φιμώνει τους φαρμακοποιούς

Τον φασισμό σε όλο του το μεγαλείο βιώνουν πλέον οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι άναυδοι παρακολουθούν να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους, μία απίστευτη ιστορία, με αφορμή την περίφημη αφίσα που έχουν αναρτήσει σε όλα τα φαρμακεία της χώρας και με την οποία στηλιτεύουν το πολιτικό σύστημα.
"Φασισμός 2014": H κυβέρνηση φιμώνει τους φαρμακοποιούς

"Τον φασισμό σε όλο του το μεγαλείο", όπως αναφέρουν, βιώνουν πλέον οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι άναυδοι παρακολουθούν να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους, μία απίστευτη ιστορία, με αφορμή την περίφημη αφίσα που έχουν αναρτήσει σε όλα τα φαρμακεία της χώρας και με την οποία στηλιτεύουν το πολιτικό σύστημα.

Με κοινή υπουργική απόφαση λοιπόν την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Σίμος Κεδίκογλου, απαγορεύεται οποιοδήποτε πολιτικό μήνυμα, ενόψει των επερχόμενων εκλογών, γεγονός που έχει εξοργίσει τον κλάδο, ο οποίος όμως δεν υποχωρεί. Το onMed επικοινώνησε ήδη με τον πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κων. Λουράντο, ο οποίος αφού κατέθεσε την οργή και την αγανάκτησή του για την πρωτοφανή αυτή κίνηση, επεσήμανε ότι δεν αλλάζει κάτι, και τα φαρμακεία θα συνεχίσουν να έχουν αναρτημένη στην βιτρίνα τους, την αφίσα. Πρόσθεσε δε, ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη σε περίπτωση που κάποιοι φαρμακοποιοί φοβηθούν και κάνουν πίσω.

Πληροφορίες από τον φαρμακευτικό κόσμο, αναφέρουν ότι "και εδώ έχει βάλει το χεράκι του ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να φιμώσει τον κλάδο, ενώ σημαντικό ρόλο στην απαγόρευση του μηνύματος φαίνεται να διαδραματίζει και το υπουργείο Ανάπτυξης".

Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση δυσαρεστήθηκε με την ευφυή αφίσα των φαρμακοποιών – η οποία δείχνει ένα χέρι να ρίχνει ένα ψηφοδέλτιο σε καλάθι αχρήστων, και τα ονόματα που πρωταγωνιστούν στο ψηφοδέλτιο είναι μεταξύ άλλων του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλου, των υπουργών Υγείας και Ανάπτυξης κ.κ. Α. Γεωργιάδη και Κ. Χατζηδάκη, του πρώην υπουργού Υγείας κ. Α. Λοβέρδου αλλά και άλλων πολιτικών, που έβαλαν για τα καλά το χεράκι τους ώστε να διαλυθεί η δημόσια υγεία και η φαρμακευτική περίθαλψη στην χώρα.

Δεν θα έπρεπε όμως να εκπλήσσονται οι πολιτικοί ταγοί μας με την αφίσα και με την τακτική των φαρμακοποιών, καθώς ο φαρμακευτικός κλάδος, έχει υποστεί τις τραγικές συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών. Ο πρόσφατος νόμος με τον οποίο απελευθερώνεται το επάγγελμα, η σκιά της διάθεσης των ΜΥΣΥΦΑ από τα Σούπερ Μάρκετ, αλλά και η μείωση του ποσοστού κέρδους στο 15% από 23% που έρχεται τον Ιούνιο, αποτελούν το επιστέγασμα μιας πολιτικής η οποία έχει δημιουργήσει όχι απλά ασφυκτικό περιβάλλον στους φαρμακοποιούς, αλλά έχει φτάσει την ομάδα αυτή των εργαζομένων πλέον στα όριά τους.

Όπως αναφέρει ο ΦΣΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε, «Η κυβέρνηση προχώρησε σε μία πρωτοφανή πράξη φίμωσης του Δημοκρατικού λόγου, και της ελεύθερης έκφρασης πολιτικών φορέων, συνδικαλιστικών οργανώσεων επιστημονικών κλάδων κ.λ.π.
Απαγορεύει με Υπουργική Απόφαση την μετάδοση οποιουδήποτε μηνύματος μπορεί να χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση ως πολιτικό και που προφανώς «θα την βλάψει» ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Αυτή η πρωτοφανής λογοκρισία δεν έχει προηγούμενο σε μία ευνομούμενη Δημοκρατία».

Ο ΦΣΑ καλεί όλα τα κόμματα να πάρουν θέση. Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι με αυτές τις ενέργειες οι φαρμακοποιοί πεισμώνουν ακόμη περισσότερο και θα δυναμώσουν τους αγώνες τους. Να είναι σίγουροι οι εμπνευστές – λογοκριτές ότι οι φαρμακοποιοί θα καταδικάσουν και με την ψήφο τους, αυτούς που τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει ολόκληρη την κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση.

Το μήνυμα του προέδρου του ΦΣΑ κ. Κων. Λουράντου αναλυτικά έχει ως εξής:

«Φασισμός χωρίς προσωπείο». Ο φασισμός δεν έχει χρώμα. Καλλιεργείται από αυτούς που προσπαθούν να εδραιωθούν εσαεί στις θέσεις τους και να επιβάλλουν τις απόψεις του χωρίς καμία αντίδραση. Ο φασισμός ενοχλεί μόνο αυτούς που αντιδρούν και προσπαθεί να εξαφανίσει στο διάβα του κάθε αντίδραση, ειδικά όταν αυτή πρόκειται να υπερασπιστεί το δίκαιο των πολιτών. Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός που τον τελευταίο καιρό ανθεί τη χώρα μας, φρόντισε προφανώς να ενημερώσει την κυβέρνηση για την αφίσα μας, τα ραδιοφωνικά σποτ και τη θέληση μας να ζήσουμε ως κλάδος, ως πολίτες, ως αξιοπρεπείς επιστήμονες.

Σήμερα εκδόθηκε η εξής Υ.Α. η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν επιτρέπεται η μετάδοση
μηνυμάτων φορέων εκτός των πολιτικών κομμάτων ή συνασπισμών κομμάτων, το
περιεχόμενο των οποίων μπορεί να χαρακτηρισθεί, άμεσα ή έμμεσα, ως πολιτικό».
Η μέχρι σήμερα πορεία της συνδικαλιστικής μας ηγεσίας, που πρόσκειται σε αυτή τη λογική έχει αποδειχθεί ότι είναι υπεύθυνη για τη διάλυση του κλάδου μας. Είναι αυτή που δεν εφάρμοσε αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, που δεν στήριξε αντιδράσεις του κλάδου, που δεν έδωσε καμία μάχη, απλώς για να μην στεναχωρήσει τους «καλούς υπουργούς» και την «εθνοσωτήρια κυβέρνηση» με σκοπό να καρπωθεί κυβερνητικές και άλλες θέσεις. Καταγγέλλω όλη αυτή τη μεθόδευση και καλώ όποιον έχει ακόμα σθένος, αξιοπρέπεια και φιλότιμο, να αναλογιστεί ότι οι ευκαιρίες στη ζωή για την ανατροπή τέτοιων μεθοδεύσεων είναι ελάχιστες και αν δεν τις εκμεταλλευτούμε, είμαστε υπόλογοι όχι μόνο για το δικό μας παρόν αλλά και για το μέλλον των γενεών που έρχονται».

Εν τω μεταξύ ο αντιπρόεδρος του ΦΣΑ κ. Γιάννης Δαγρές, αναφέρει ότι τα ραδιοφωνικά μηνύματα με την σχετική ενημέρωση του κλάδου προς τον πολίτη, θα εξακολουθήσουν να παίζουν μέχρι τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαίου.

Ακούστε τα ραδιοφωνικά σποτ των φαρμακοποιών:

Διαβάστε ακόμη:

Φαρμακοποιοί: Πώς μία αφίσα εκθέτει το πολιτικό σύστημα




ΦΣΑ: «Φίμωση της Δημοκρατίας» η απαγόρευση της αφίσας