ΦΑΡΜΑΚO

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣτΕ είχε ο Μάκης Βορίδης για το πλαφόν

Τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρη Ρίζο, επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, δύο μέρες μετά την έκδοση προσωρινής διαταγής του ΣτΕ για αναστολή του πλαφόν συνταγογράφησης.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣτΕ είχε ο Μάκης Βορίδης για το πλαφόν

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βορίδης ενημέρωσε τον κ. Ρίζο που εξέδωσε την προσωρινή διαταγή, για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν το υπουργείο Υγείας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εκκρεμή υπόθεση για το πλαφόν στη συνταγογράφηση των δραστικών ουσιών.

Ο κ. Βορίδης άκουσε τις νομικές θέσεις - απόψεις του κ. Ρίζου για το επίμαχο θέμα και ανταπάντησε με οικονομικά δεδομένα.

Πάντως - όπως προκύπτει - μέχρι στιγμής ο κ. Βορίδης δεν έχει καταθέσει στο ΣτΕ αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής του κ. Ρίζου όπως είχε ανακοινωθεί πριν δύο ημέρες, επειδή δεν είχε κοινοποιηθεί επίσημα η απόφαση του ΣτΕ στο υπουργείο Υγείας.

Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου θα συζητηθεί σε σχηματισμό Ολομέλειας με εισηγητή τον πάρεδρο Ηλία Μάζο, η αίτηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για την αναστολή της απόφασης του υπουργού Υγείας και του ΕΟΠΥΥ για το πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων ανά γιατρό, ανά ειδικότητα και ανά γεωγραφική περιοχή.

Παράλληλα, η συζήτηση της κυρίας προσφυγής θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, που αρχίζει 16 Σεπτεμβρίου 2014.

Διαβάστε επίσης:

Τέλος στο πλαφόν συνταγογράφησης με εντολή ΕΟΠΥΥ