ΦΑΡΜΑΚO

Και νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών: Δυσφορία από τη φαρμακοβιομηχανία για τα αυτονόητα

Τη μεγάλη δυσφορία του κόσμου της φαρμακοβιομηχανίας έχει προκαλέσει το ατελείωτο πάρε - δώσε των συνεδριάσεων της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων αλλά και ο ρόλος του ΕΟΦ στο θέμα της τιμολόγησης των φαρμάκων.

Και νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών: Δυσφορία από τη φαρμακοβιομηχανία για τα αυτονόητα

Και αυτό, διότι οι συνεδριάσεις, όπως φαίνεται, μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ, ενώ αύριο Τρίτη, αναμένεται μία ακόμη συνεδρίαση της Επιτροπής, η 4η κατά σειρά από τότε που ξεκίνησε η τελευταία διαδικασία, για να δώσει τιμή στα 60 καινούρια μόρια και στα 600 γενόσημα. Παράγοντες της φαρμακοβιομηχανίας μάλιστα, αναφέρουν ότι «τα αυτονόητα θα έπρεπε να λύνονται από τον ΕΟΦ, και τα πολύ σοβαρά θέματα να προωθούνται και να εξετάζονται από την Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων».

Εν τω μεταξύ αύριοΤρίτη, αναμένεται να συνεδριάσει όπως είπαμε για 4η φορά η Επιτροπή προκειμένου να εξετάσει τις ενστάσεις από τις εταιρείες για λάθη από το τελευταίο δελτίο τιμών.

Την περασμένη Παρασκευή, η Επιτροπή ολοκλήρωσε το έργο της για την τιμολόγηση των 600 γνεοσήμων και 60 πρωτοτύπων πολλά από τα οποία έχουν και νέες δραστικές. Επομένως, εντός των επομένων ημερών, αναμένεται να εκδθεί και το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί ένα ακόμη δελτίο τιμών το οποίο θα περιλαμβάνει διορθώσεις από παλαιότερα λάθη ανακοστολόγησης.

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί πρέπει να εμβολιαστείτε για την γρίπη εφέτος - Μπαράζ ενημέρωσης από την γ.γ. Δημόσιας Υγείας

Βορίδης στο onMed: «Πρέπει να πολεμήσουμε το clawback»

Συνεδριάζει και πάλι η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων: Θα οριστικοποιήσει επιτέλους τιμές