ΦΑΡΜΑΚO

Η Merck Serono επιβραβεύει 3 προγράμματα μέσα από την καινοτομία στην ανάπτυξη

Επιχορήγηση για την καινοτομία στην Ανάπτυξη, ανακοίνωσε η Merck Serono, ο βιοφαρμακευτικός κλάδος της Merck, με τους πρώτους αποδέκτες της Επιχορήγησης αυτής για το 2014 (Grant for Growth Innovation - GGI).

Η Merck Serono επιβραβεύει 3 προγράμματα μέσα από την καινοτομία στην ανάπτυξη

Οι βραβεύσεις ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του Δορυφορικού Συμποσίου που διοργανώθηκε από τη Merck Serono στην 53η Συνάντηση European Society for Paediatric Endocrinology (ESPE) στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Εξήντα αιτήσεις παραλήφθηκαν από 19 χώρες και επανεξετάστηκαν από μία ανεξάρτητη Επιστημονική Επιτροπή που αποτελείται από αναγνωρισμένους ενδοκρινολόγους και υπό την προεδρεία του Καθηγητή Christian Strasburger, Επικεφαλής της Κλινικής Ενδοκρινολογίας στο Charité Universitätsmedizin στο Βερολίνο. Έπειτα από μία αυστηρή διαδικασία επιλογής έχουν επιχορηγηθεί τρία βραβεία για τη στήριξη καινοτόμων προγραμμάτων στη Σουηδία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία είναι τα εξής:

Leo Dunkel, MD, PhD
Queen Mary University of London, London, UK
Τίτλος: Defining the role of fibroblast growth factor 21 (FGF21) in the pathogenesis of
growth hormone resistance and subsequent growth failure in chronic childhood
conditions.

Julian Lui Ph.D.
Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development
(NICHD), Bethesda, MD, USA
Τίτλος: Cartilage-Targeted Therapeutics for Growth Disorders

Lars Sävendahl, MD, PhD
Karolinska Institute and University Hospital, Solna, Sweden
Τίτλος: Early prediction of long-term growth response to GH treatment; Evaluation of a
newly developed technique based on magnetic resonance imaging of the tibia growth
plate"

«Η Επιχορήγηση για την Καινοτομία στην Ανάπτυξη αντανακλά τη δέσμευση της Merck Serono για την καινοτομία η οποία θεωρούμε ότι είναι το θεμέλιο των προσπαθειών μας να προάγουμε νέες δυνατότητες στη θεραπεία των διαταραχών της ανθρώπινης ανάπτυξης», δήλωσε ο Steven Hildemann, Global Chief Medical Officer και Επικεφαλής τους τμήματος Global Medical Affairs and Global Drug Safety στη Merck Serono. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η αναγνώριση και η υποστήριξη των προοδευτικά σκεπτόμενων ερευνητών στον τομέα της ανάπτυξης, μας βοηθά να επιτύχουμε το συλλογικό μας στόχο, δηλαδή να ενισχύουμε τη γνώση μας σε αυτή τη θεραπευτική κατηγορία και να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς που ζουν με διαταραχές ανάπτυξης».

Σχετικά με την Επιχορήγηση για την Καινοτομία στην Ανάπτυξη

Η Merck Serono ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος GGI το 2013 για να στηρίξει την ενίσχυση της γνώσης στον τομέα της ανάπτυξης. Μία συνολική επιχορήγηση ύψους έως 400.000 ευρώ θα απονεμηθεί σε ένα ή περισσότερα επιλεγμένα προγράμματα. Κάθε αίτηση ήταν εμπιστευτική και αξιολογήθηκε από μία Επιστημονική Επιτροπή που αποτελείται από διεθνώς αναγνωρισμένους ενδοκρινολόγους, σύμφωνα με πέντε κριτήρια: καινοτομία, επιστημονική αιτιολόγηση, σαφήνεια και αντίκτυπο στην έρευνα.

Σχετικά με τη Merck Serono

Η Merck Serono είναι ο βιοφαρμακευτικός κλάδος της Merck. Με έδρα το Ντάρμστατ της Γερμανίας, η Merck Serono διαθέτει κορυφαία σκευάσματα σε 150 χώρες για να βοηθήσει ασθενείς με καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας, υπογονιμότητα, ενδοκρινολογικές και μεταβολικές διαταραχές, καθώς και καρδιοαγγειακές παθήσεις. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, η EMD Serono λειτουργεί ως χωριστά διοικούμενη θυγατρική της Merck Serono.

Η Merck Serono ανακαλύπτει, αναπτύσσει, παρασκευάζει και εμπορεύεται συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά προϊόντα, χημικής και βιολογικής προέλευσης, για ειδικές ενδείξεις. Αποτελεί για εμάς διαρκή δέσμευση η εξασφάλιση καινοτόμων θεραπειών στους βασικούς τομείς στους οποίους εστιάζουμε: νευρολογία, ογκολογία, ανοσο-ογκολογία και ανοσολογία.

Σχετικά με τη Merck

Η Merck είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στη διάθεση καινοτόμων, υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας προϊόντων στο φαρμακευτικό και χημικό κλάδο. Το 2013, η Merck πέτυχε συνολικά έσοδα € 11,1 δισ. στους τέσσερις κλάδους όπου δραστηριοποιείται: Merck Serono, Consumer Health, Performance Materials και Merck Millipore. Απασχολεί περίπου 38.000 εργαζόμενους σε 66 χώρες με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, την επιτυχία των πελατών της καθώς και την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων. Η Merck είναι η παλαιότερη φαρμακευτική και χημική εταιρεία στον κόσμο - από το 1668 - και το όνομά της είναι συνώνυμο της καινοτομίας, της επιχειρηματικής επιτυχίας και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας. Διατηρώντας ένα μερίδιο περίπου 70%, η οικογένεια των ιδρυτών παραμένει ο πλειοψηφικός μέτοχος μέχρι σήμερα. Η Merck (Darmstadt, Γερμανία) διατηρεί τα παγκόσμια δικαιώματα στην επωνυμία και στο λογότυπο Merck. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η εταιρεία είναι γνωστή ως EMD.

Διαβάστε ακόμη:

Merck: Τα θετικά αποτελέσματα δείχνουν υγιή ανάπτυξη