ΦΑΡΜΑΚO

Ο Roberto Greco νέος πρόεδρος του RhRMA Innovation Forum

Ο επικεφαλής της GSK Ελλάδος κ. Roberto Greco, είναι ο νέος πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum. Ειδικότερα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του PhRMA Innovation Forum, το οποίο προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 11ης Γενικής Συνέλευσης των μελών του στις 3 Δεκεμβρίου 2014, εξέλεξε ομόφωνα ως νέο Πρόεδρο τον κ. Roberto Grecο, Πρόεδρο και Διευθύνoντα Σύμβουλο GSK Ελλάδος & Διευθυντή Adriatic Cluster. Η θητεία της νέας Διοίκησης του PIF, όπως ορίζει το καταστατικό, είναι διετής και θα διαρκέσει μέχρι την 3η Δεκεμβρίου του 2016.

Ο Roberto Greco νέος πρόεδρος του RhRMA Innovation Forum

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος ROBERTO GRECO, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος GSK Ελλάδος & Διευθυντής Adriatic Cluster
Αντιπρόεδρος EMMANUEL LORGE, Γενικός Διευθυντής Bristol-Myers Squibb
Γραμματέας ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΚΑΣ, Διευθύνων Σύμβουλος Shire
Ταμίας ΣΠΥΡΟΣ ΦΙΛΙΩΤΗΣ, Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής Pharmaserve-Lilly

Mέλη HASEEB AHMAD, Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας Merck Sharp & Dohme, ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ, Γενικός Διευθυντής AbbVie, ΝΙΚΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ, Διευθύνων Σύμβουλος Janssen-Cilag

Ο Roberto Greco διαθέτει επταετή εμπειρία στον κλάδο του φαρμάκου. Από το 2012 μέχρι σήμερα κατέχει τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στη φαρμακευτική εταιρία GSK Ελλάδας και Διευθυντή Adriatic Cluster.

Από το 2008 έως το 2012 ο κ. Greco εργαζόταν στην AstraZeneca Ελλάδας, όπου το 2010 ανέλαβε τη διοίκηση της εταιρίας από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου για Ελλάδα και Κύπρο.

Επιπρόσθετα, ο κ. Greco διαθέτει δεκαετή εμπειρία στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων, έχοντας εργαστεί στην Coca Cola Company (1996-2006) σε πολλαπλούς ρόλους με ανοδική πορεία.

Ο κ. Greco γεννήθηκε το 1968 στην Ιταλία και ζει στην Ελλάδα από το 2005 με την Ελληνίδα σύζυγό του. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο «La Sapienza» στη Ρώμη, και διαθέτει επίσης πιστοποίηση Ορκωτού Λογιστή.

O κ. Greco σε συνέχεια της εκλογής του δήλωσε: «Εκτιμάμε την εμπιστοσύνη όλων των κρατικών φορέων και επιθυμούμε τη συνεργασία μαζί τους, προκειμένου να συμβάλουμε στην εθνική προσπάθεια για ένα αποτελεσματικό και βιώσιμο σύστημα υγείας στην Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε να εξασφαλίζουμε τη διαφάνεια και τη συμμόρφωση σε όλα τα επαγγελματικά επίπεδα συνεργασίας».

Σχετικά με το PhRMA Innovation Forum

Το Ελληνικό τμήμα του Local American Working Group – LAWG της Ένωσης των Αμερικανικών Φαρμακευτικών Εταιριών που βασίζονται στην Έρευνα και Ανάπτυξη Νέων Φαρμακευτικών Προϊόντων (Pharmaceutical Research Manufacturers Association – PhRMA), αντιπροσωπεύει τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες έρευνας και βιοτεχνολογίας, οι οποίες είναι αφιερωμένες στην ανακάλυψη, την ανάπτυξη και την κυκλοφορία καινοτόμων φαρμάκων που σώζουν ζωές. Οι εταιρείες που αντιπροσωπεύονται οδηγούν την έρευνα σε αναζήτηση νέων θεραπειών σε ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες, βοηθώντας τους ασθενείς να ζουν περισσότερο και πιο υγιείς και να έχουν πιο παραγωγική ζωή.

Η αποστολή του PhRMA Innovation Forum είναι η πρόοδος της επιστήμης προς όφελος των ασθενών και η βελτίωση της πρόσβασης στα φάρμακα. Σημαντικό κομμάτι της αποστολής αποτελεί η διασφάλιση της διάθεσης των βέλτιστων θεραπειών, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

Μέλη του PhRMA Innovation Forum Ελλάδος είναι οι εταιρίες: Abbott, Abbvie, Amgen, Astrazeneca, Bayer, Baxter, Bristol-Myers Squibb, CSL Behring, Genesis, Genzyme, Gilead, GSK, Janssen-Cilag, Merck, Merck Sharp & Dohme, Novartis, Pharmaserve-Lilly, Pfizer, Roche, Sanofi, Shire, UCB.