ΦΑΡΜΑΚO

Δυναμική παρουσία της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. στο συνέδριο Hellas Pharm 2015

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαρτίου 2015, η κορυφαία εκδήλωση για τα φαρμακεία της Ελλάδας «Hellas PHARM 2015», στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO MAROUSSI, συμπληρώνοντας 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο χώρο των συνεδρίων.

Δυναμική παρουσία της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. στο συνέδριο Hellas Pharm 2015

Στη διοργάνωση συμμετείχε δυναμικά η εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. Στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης του συνεδρίου, το Σάββατο 21 Μαρτίου, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ και Αν. Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, εκφώνησε ομιλία, ενώπιον ενός πολυπληθούς και ζεστού ακροατηρίου. Ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στο ασφυκτικό περιβάλλον που δημιούργησαν τα μνημονιακά μέτρα στον κλάδο του φαρμάκου, με την τεράστια μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, τα «χαράτσια» του rebate και του clawback, τη λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Παράλληλα, απηύθυνε μήνυμα στήριξης στους Έλληνες φαρμακοποιούς, τονίζοντας ότι «ο ρόλος του Έλληνα φαρμακοποιού είναι αναντικατάστατος στη σχέση που έχει αναπτύξει με την ελληνική κοινωνία, όπως επίσης και με την ελληνική φαρμακοβιομηχανία». Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στην καμπάνια για το ελληνικό φαρμακείο που πραγματοποίησε η ΒΙΑΝΕΞ το 2014, μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης του ομίλου, καθώς «η οικογένεια Γιαννακόπουλου στήριζε και συνεχίζει να στηρίζει το ελληνικό φαρμακείο και το αποδεικνύει εμπράκτως» όπως σημείωσε.

hellas pharm DG

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, Κυριακή 22 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Οδηγός Επιβίωσης Φαρμακείου», με τη χορηγία της ΒΙΑΝΕΞ, το οποίο διήρκεσε από τις 10:30 έως τις 15:30.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Γενικός Διευθυντής της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. κ. Σκάντζαρης Αθανάσιος, ο οποίος παρέδωσε τη σκυτάλη στον πρώτο ομιλητή, τον κ. Μάρκο Τσόγκα, επίκουρο καθηγητή Διεθνούς Μάρκετινγκ του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Μέσα από μια διαδραστική διαδικασία, ο κ. Τσόγκας ανέδειξε την αναγκαιότητα για την ανάπτυξη δεξιοτήτων διοίκησης και μάρκετινγκ στο σύγχρονο φαρμακείο. Την παρουσίαση παρακολούθησε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Κωνσταντίνος Λουράντος. Το σεμινάριο συνεχίστηκε με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Η εκδήλωση έκλεισε με την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση του Μηχανολόγου-Ηλεκτρολόγου του Ε.Μ.Π και διδάκτορα του Πανεπιστημίου Exeter, Αντώνη Κατσαλή, με θέμα τη «Συναισθηματική νοημοσύνη».

DSC 0373 28

Πιστοποιητικά παρακολούθησης δόθηκαν σε περισσότερους από 200 φαρμακοποιούς, οι οποίοι συμμετείχαν στο -κατά γενική ομολογία επιτυχημένο- εκπαιδευτικό σεμινάριο.

Σε όλη τη διάρκεια του διημέρου λειτουργούσε, παράλληλα, στο εκθεσιακό τμήμα του συνεδρίου εντυπωσιακό έκθεμα 40 τ.μ. της ΒΙΑΝΕΞ, συμπληρώνοντας έτσι τη δυναμική παρουσία της εταιρείας στο «Hellas Pharm 2015».