ΦΑΡΜΑΚO

Έξαλλος ο ΠΦΣ με τις δηλώσεις του διοικητή του ΟΑΕΕ για τα διαθέσιμα

Απαράδεκτη ενέργεια χαρακτηρίζει ο ΠΦΣ τις δηλώσεις του νέου διοικητή του ΟΑΕΕ Τάσου Πετρόπουλου σε τηλεοπτικό σταθμό, σύμφωνα με τις οποίες «δεν θα πληρώσει τον ΕΟΠΥΥ και τους παρόχους Υγείας, αλλά θα προτιμήσει να μεταφέρει τα χρήματα (142.000.000 ευρώ), στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Έξαλλος ο ΠΦΣ με τις δηλώσεις του διοικητή του ΟΑΕΕ για τα διαθέσιμα

Με ποιο δικαίωμα και για ποιο λόγο αποφασίζει και διατάσει ο κος Πετρόπουλος για το πού θα πάνε τα χρήματα; Είναι δικά του και τα έβγαλε από την τσέπη του; αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και συνεχίζει:

«Δεν γνωρίζει ότι είναι χρήματα που αφορούν τους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς και κυρίως τους ασφαλισμένους; Δεν γνωρίζει ότι αν τα χρήματα δεν δοθούν, για να καλυφθούν οι ανάγκες στην υγεία, θα υπάρξουν προβλήματα σε βάρος των χιλιάδων ασφαλισμένων συμπολιτών μας; Προτιμά δηλαδή να τοκίζει χρήματα αδιαφορώντας για το αν οι ασφαλισμένοι του ταμείου θα έχουν την δυνατότητα να νοσηλευθούν ή να πάρουν τα φάρμακά τους;

Τα λεγόμενα του προέδρου του ΟΑΕΕ είναι απαράδεκτα και αγγίζουν τα όρια της κατάχρησης. Καλούμε την κυβέρνηση, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να πάρει ξεκάθαρα θέση.

Η διαχείριση σε «ξένα χρήματα» που αφορούν την Υγεία δεν είναι παιχνίδι, ούτε τζόγος. Η πολιτεία πρέπει επιτέλους να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της», τονίζει ο ΠΦΣ.