ΦΑΡΜΑΚO

Αν. Σοφιανόπουλος: Το ωράριο των φαρμακείων, τα συμφέροντα & η αποκατάσταση της αλήθειας

«Διευρυμένα MEGάλα Συμφέροντα σε πρώτη προβολή» είναι ο τίτλος της επιστολής του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαίας κ. Ανδρέα Σοφιανόπουλου, με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στο Mega, αναφορικά με το ωράριο επιχειρώντας έτσι, να στείλει το μήνυμα του κλάδου ο οποίος χτυπά το διευρυμένο ωράριο.

Αν. Σοφιανόπουλος: Το ωράριο των φαρμακείων, τα συμφέροντα & η αποκατάσταση της αλήθειας

Η δημόσια απάντηση αυτή, όπως σχολιάζει ο αντιπρόεδρος του ΦΣΑ και ΠΦΣ κ. Γιάννης Δαγρές, είναι η αρχή μίας σειράς ενεργειών που σκοπό έχουν να αποκαταστήσουν την αλήθεια αναφορικά με το θέμα του ωραρίου, διασώζοντας την εγκυρότητα και την πραγματικότητα από τις χονδροειδείς αλλά γοητευτικά αληθοφανείς ανακρίβειες οι οποίες διαδίδονται από ορισμένους συναδέλφους (κυρίως μέλη του Φαρμ. Συλλόγου Αττικής όπως η συνάδελφος που ήταν καλεσμένη στη χθεσινή εκπομπή, αλλά όχι μόνο) και μέσω ορισμένων ΜΜΕ και παραπλανούν την κοινή γνώμη με ψεύδη-ευθεία ή ψεύδη-μισές αλήθειες ή ψεύδη-διαστρέβλωση πραγματικότητας, αλλά και να αποκαταστήσουν την ακεραιότητα (ίσες αποστάσεις) και την αμεροληψία στην καταγραφή της καθημερινότητας η οποία έχει πληγεί σοβαρά από βλακώδεις προκαταλήψεις και ανόητα ιδεοληπτικά στερεότυπα στα οποία βρίσκεται εγκλωβισμένο το μυαλό μερίδας δημοσιογράφων, και το οποίο κινδυνεύει να προκαλέσει σύγχυση και παραπληροφόρηση στον κόσμο.

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Σοφιανόπουλου έχει ως εξής:

«Η εκπομπή Αναγνωστάκη- Χασαπόπουλου θεωρείται ως σοβαρή και έγκυρη. Χωρίς ουσιαστικό ανταγωνιστή στην πρωινή ζώνη του Σαββατο- κύριακου έχει υψηλή τηλεθέαση και στην βάση αυτή επηρεάζει αρκετά την κοινή γνώμη με την οπτική επικαιρότητας όπως την εμφανίζουν οι δυο παρουσιαστές.

Για να μην ξεχνιόμαστε βέβαια ο ένας από τους δυο είχε παραδοσιακά το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ, για πολλά χρόνια, σε σημείο απόλυτης ταύτισης του ονόματός του με το κόμμα, κάτι σαν την αρσενική Σπυράκη με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δηλαδή, ο έταιρος καππαδόκης ήταν εκδότης του περιοδικού MAX που μαζί με το ομογάλακτο ιδεολογικά NITRO διαφήμισαν και πρόβαλαν την σημητική φούσκα και το παρεπόμενο λάιφ στάιλ της εποχής.

Και οι δυο αυτοί έγκριτοι δημοσιογράφοι, που συνέβαλαν με την απουσία κριτικής τους επί δεκαετίες στην κοινωνική και οικονομική διολίσθηση της χώρας έχουν εξελιχθεί σε ένα μνημονιακό ιερατείο που δεν βρίσκει ούτε ίχνος προσωπικής αυτοκριτικής αλλά είτε προσπαθεί να αποδομήσει την όποια αντίθετη με το μνημόνιο λογική είτε, προασπίζοντας τα συμφέροντα του εργοδότη, υπερμάχεται όλων των μνημονιακών λογικών και πρακτικών.

Δεν ξεχνώ την αλήστου μνήμης εκπομπή τους, εν μέσω κινητοποίησης τον Σεπτέμβρη του 2012, με την συνάδελφο Λεκατσά από τον ΦΣΑ, να μιλά για συνταγές που μεταφέρονταν με μηχανάκια στον Πειραιά!!! και τον συνάδελφο, μελος του ΔΣ του ΠΦΣ κο Παπαθανάση, αν θυμάμαι καλά, να παρακολουθεί και να συμβάλλει στο κλίμα της αδικαιολόγητης δήθεν συνέχισης της κινητοποίησης από τον ΦΣΑ.

Αλησμόνητες στιγμές, όπως η άλλη σε κυριακάτικο magazino της ΝΕΤ όπου άλλο μέλος του ΔΣ του ΠΦΣ, ο κος Ζήκας, έλεγε στον Βουδούρη, «δώστε μας κάτι από τον Ιούνη να σταματήσουμε»!

Το ωραίο είναι πως εκείνη την ημέρα είχα ΓΣ στην Αχαΐα και ο σύλλογός μου μαζί με την Αττική συμμετείχε στην κινητοποίηση χωρίς αιτούμενο για τον Ιούνη με την συμφωνία του ΔΣ του ΠΦΣ τότε ότι δεν θα σταμάταγε η κινητοπoίηση αν δεν πληρώνονταν όλος ο Ιούλης εμπρόθεσμα. Όλοι θυμάστε τι έγινε τελικά... (α ρε Λουράντο τι μου κάνεις).

Και μετά την χρήσιμη αυτή παρέμβαση ας πάμε στο δια ταύτα. Οι δυο έγκριτοι αυτοί λειτουργοί θέλησαν να ασχοληθούν με το ωράριο των φαρμακείων. Μόνο που μέσα στον εγκέφαλό τους έχουν μπερδέψει το φαρμακείο με το μπακάλικο της γειτονιάς και τον ΠΦΣ, με ένα σωματείο (?) που προεδρεύει λέει μια ξανθιά μεσήλικας νοικοκυρούλα συνάδελφος που και αυτή έχει μπερδέψει την χυδαιότητα της απεργοσπασίας με την κοινωνική προσφορά.

Τι μας είπε η «συνάδελφος»;

Ότι εκπροσωπεί 2000 συναδέλφους στην Αττική, που ακολουθούν διευρυμένο ωράριο, παρότι μόνο 167 το έχουν δηλώσει.
Ότι προσέλαβαν 2000 υπαλλήλους αυτοί οι 167, (tresic) !!

Και ότι δεν κάθισαν ως κορόιδα να αγωνιστούν μαζί με εμάς τους υπόλοιπους για τα προβλήματα του επαγγέλματος, αλλά άνοιξαν τα ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ (έτσι ακριβώς είπε) στο κοινό να πωλούν άλλα προϊόντα, όχι φάρμακα, γιατί αυτά δεν συμφέρουν οικονομικά πλέον. Και αφού κανιβάλησαν καλά-καλά επί χρόνια τους συναδέλφους τους, χρηματοδοτούμενοι πολλές φορές και από εξωφαρμακευτικά κεφάλαια, τώρα μπορούν να χορηγούν και με μεγάλη πίστωση φάρμακα στον ΕΟΠΥΥ, που εμείς οι λιγούρηδες δεν μπορούμε.

Και δεν είναι δυνατόν, είπε, να είμαστε κλειστά όταν τα άλλα ανταγωνιστικά μας μαγαζιά, πχ κομμωτήρια, σούπερ-μάρκετ, δέλτες της γειτονιάς, πρατήρια βενζίνης, λαϊκές αγορές, καλλυντικάδικα, είναι ανοιχτά και μας ανταγωνίζονται.

Αυτή την άποψη προέβαλε πάνω-κάτω το MEGAλο κανάλι ως ενημέρωση για το φαρμακείο του 2015 και μάλιστα χωρίς αντίλογο, γιατί τι να φέρνει τώρα; «Παλιοσυνδικαλιστές» του ΠΦΣ που είναι επίσημα όργανα-σύμβουλοι της πολιτείας; Αυτά είναι παρωχημένα πράγματα και μια επιστροφή των τζεντάι, σαμαροβενιζελολοβέρδων με τον κιτρινοπαντελονάτο Θεοδωράκη θα τα στείλει στις καλένδες της ιστορίας εν όψει του εκσυγχρονισμού.και της προώθησης της ανταγωνιστικότητας.

Πρώτη απορία που μου γεννήθηκε είναι ότι αυτός ο Χασαπόπουλος μόνο από διευρυμένα ψωνίζει. Μόνο με αυτούς μιλά.

Δεύτερη απορία με πολλά παρακλάδια είναι για την κυριούλα αυτή, Μαλεβίζου, Αλεβίζου η κάπως έτσι. Αφού έχει τόσα λεφτά το συνάφι της γιατί έτρεχαν όλοι να κάνουν ατομικές συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ μπας και πληρωθούν νωρίτερα; Και αφού τα φάρμακα δεν συμφέρουν πλέον και τους ενοχλεί η δέσμευση του ωραρίου γιατί δεν τα βγάζουν εντελώς από τα «ΜΑΓΑΖΙΑ» τους να πωλούν τους νυχοκόπτες τους ότι ώρα επιθυμούν, αφού φυσικά βγάλουν από τη πρόσοψη του «ΜΑΓΑΖΙΟΥ» τους την επιγραφή φαρμακείο. Και γιατί παραμένουν ανοιχτοί όταν οι ανταγωνιστές τους, χασάπικα-μανάβικα-κάβες -κομμωτήτια κλπ είναι κλειστά; Έχει καταλάβει το κανάλι και η κυρία αυτή ότι ευτελίζουν το εαυτό τους περισσότερο από τον επιχειρούμενο ευτελισμό του λειτουργήματος μας;

Τρίτη απορία αφορά στο ίδιο το κανάλι και στο ΕΣΡ. Όταν αναφέρονται στα φαρμακεία υπάρχει ή όχι λόγος γι αυτούς να παρουσιάζεται και η άποψη του πανελλήνιου οργάνου των φαρμακοποιών; Ή μήπως αυτές οι απόψεις είναι περιττά καρικεύματα στο ανάλατο από ουσία αλλά πνιγηρό από οσμές διαπλοκής θέαμα που παρουσιάζουν ως «ενημέρωση»;

Άφησα τελευταίο τον λεβέντη Λάκωνα της βουλής μας, τον λάτρη της θεσμικότητας κο Γρηγοράκο. Τι μας είπε το καμάρι της βουλής μας, το αηδόνι του Ευρώτα;

«Πριν τον θεσμό των διευρυμένων, οι Λουρανταίοι και οι συν αυτώ κάθε εβδομάδα φώναζαν που δεν τους πληρώναμε και έκαναν απεργίες. Μόλις φτιάξαμε την πέμπτη φάλαγγα εντός του κλάδου με το διευρυμένο τότε ησυχάσαμε».

Περήφανος λοιπόν ο πρώην σοσιαλιστής υπουργός μας που έχτισε έναν ωραιότατο απεργοσπαστικό μηχανισμό με όλα τα ιδεολογικά κατακάθια του κλάδου, που τους παρείχε ωμό κρέας συναδέλφων για τροφή και ασυλία στις όποιες ανομίες τους προκειμένου αυτός ως υπεύθυνη πολιτεία να πληρώνει όποτε γουστάρει τις υποχρεώσεις του, αφού φυσικά προηγούνται οι μίζες για κυρτά υποβρύχια και οι τόκοι των δανειστών.

Με αφορμή αυτού του είδους τις «ενημερωτικές» εκπομπές, που αν ζούσε ο Γκαίμπελς θα εκλιπαρούσε για να του κάνουν λίγο φροντιστήριο, έχω να πω στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο νόμος για τα ΜΜΕ αργεί ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ.

Γιατί οι ορίζοντες του κοινού θα διευρυνθούν και η αλήθεια θα λάμψει μόνο όταν τα κατακάθια πλυθούν προσεκτικά από το φλυτζάνι που μας σερβίρουν ως πρωινό και όχι μόνο καφέ, ενημέρωσης».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΦΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΣ ΑΧΑΙΑΣ

sofi

Διαβάστε ακόμη:

Κρίσιμη συνάντηση σήμερα για τον κλάδο φαρμάκου στα γραφεία του ΠΦΣ

Φαρμακοποιοί: Ανοικτή επιστολή για το ωράριο - Προς ένα νέο ισχυρότερο φαρμακείο