ΦΑΡΜΑΚO

Διεθνής διάκριση στη Φαρμακογνωσία σε Ελληνίδα επιστήμονα

Το βραβείο Egon Stahl-Award 2015 with Silver Medal, έλαβε η Δρ Μαρία Χαλαμπαλάκη, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών στον Τομέα Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Τμήματος Φαρμακευτικής.

Διεθνής διάκριση στη Φαρμακογνωσία σε Ελληνίδα επιστήμονα

Το βραβείο αυτό το οποίο συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο ύψους 3.000 ευρώ, απονέμεται από τη Society for Medicinal Plant and Natural Product Research – GA κάθε 2 χρόνια σε νέους επιστήμονες αναγνωρίζοντας και προωθώντας τη συνεισφορά τους σε διεθνές επίπεδο στο πεδίο της Φαρμακογνωσίας και Αναλυτικής Φυτοχημείας (Pharmacognosy and Analytical Phytochemistry).

Η βράβευση αυτή έλαβε χώρα στα πλαίσια του 63ου Διεθνούς Συμποσίου και Ετήσιου Συνεδρίου της GA στη Βουδαπέστη, που πραγματοποιήθηκε στις 23-27 Αυγούστου 2015.

Στα πλαίσια της τελετής βράβευσης, η κα Χαλαμπαλάκη παρουσίασε το ερευνητικό της έργο (award lecture) με θέμα "Integrated Metabolomic approaches in Natural Products Chemistry".

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η 2η φορά που το συγκεκριμένο βραβείο δίνεται σε Έλληνα, καθώς το 2009 είχε απονεμηθεί στο Δρ Προκόπιο Μαγιάτη, Επίκουρο Καθηγητή στο ίδιο τμήμα της Φαρμακευτικής Αθηνών.