ΦΑΡΜΑΚO

Α. Σοφιανόπουλος: Η ρύθμιση για τα φθηνότερα γενόσημα οδηγεί στην κατευθυνόμενη συνταγογράφηση

Την έντονη αντίδραση του φαρμακευτικού κλάδου, έχει προκαλέσει η απόφαση Βορίδη αναφορικά με τα φθηνότερα γενόσημα, τα οποία θα πρέπει να προωθούνται από τους φαρμακοποιούς, σε διαφορετική περίπτωση οι ίδοι θα επιβαρύνονται από μεγάλα πρόστιμα.

Α. Σοφιανόπουλος: Η ρύθμιση για τα φθηνότερα γενόσημα οδηγεί στην κατευθυνόμενη συνταγογράφηση

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΦΣ Αχαίας Ανδρέας Σοφιανόπουλος, ζητά από την νέα κυβέρνηση την άμεση κατάργηση τέτοιου είδους ρυθμίσεων που το μόνο που εισφέρουν είναι αμέριστη βοήθεια στην κατευθυνόμενη συνταγογράφηση.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Σοφιανόπουλου, έχει ως εξής:

«Σε μια ανεπανάληπτη επιβεβαίωση δημοκρατικού ήθους και fair play, ο πρώην (ευτυχώς) υπουργός Υγείας κ. Βορίδης, μετέτρεψε τη γνωστή υπουργική του απόφαση περί ποινών φαρμακοποιών για άρνηση ενημέρωσης γενοσήμων, σε νόμο, για να αποφύγει τη διαφαινόμενη νομική του ήττα στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τις προσφυγές των Φ.Σ. Αχαΐας και Αττικής.

Το έλλειμμα ύπαρξης ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας, επιστρατεύτηκε συχνά άλλωστε και από άλλους υπουργούς, που για να προφυλάσσουν αυθαιρεσίες, μετέτρεπαν υπουργικές αποφάσεις σε νόμους του κράτους και μάλιστα με τη μέθοδο της πράξης νομοθετικού περιεχομένου!!

Αυτό όμως που τονίζει ιδιαίτερα το δημοκρατικό φρόνημα του πρώην υπουργού και επιβεβαιώνει τα μάλα τις προθέσεις του για διάλογο με τους πρώην υφισταμένους του φορείς, είναι το γεγονός πως επέλεξε την 24η Δεκεμβρίου για δημοσίευση του ΦΕΚ, κίνηση με διπλό νόημα.

Αφενός αποδεικνύει περίτρανα πως είναι εργασιομανής, αφετέρου προλαμβάνει με ελιγμό χελιού 3 ημέρες προ της κήρυξης των εκλογών να 'σώσει την παρτίδα'. Εκτός εάν δεχτούμε ότι ήταν ο μοναδικός Έλληνας που δεν γνώριζε ότι και το τρίτο αποτέλεσμα ψηφοφορίας για Πρόεδρο Δημοκρατίας θα ήταν άκαρπο και πως θα οδεύαμε για εκλογές.

Μετά και από αυτή την άξια λόγου ενέργεια του πρώην υπουργού κ. Βορίδη, υπεύθυνου συνεχιστή της πολιτικής του προκατόχου του κ. Γεωργιάδη, είμαστε σίγουροι πως οι συνάδελφοι όλης της χώρας αισθάνονται πλέον βαθιά ανακούφιση που και οι δυό τους, μαζί με την κυβέρνησή τους, αποτελούν παρελθόν από τα ηνία της χώρας μας.

Με αφορμή τα παραπάνω, αναμένουμε από τη νέα κυβέρνηση την άμεση κατάργηση τέτοιου είδους ρυθμίσεων που το μόνο που εισφέρουν είναι αμέριστη βοήθεια στην κατευθυνόμενη συνταγογράφηση, καθώς και την αποκατάσταση των δικαιωμάτων του Έλληνα πολίτη απέναντι στην φαρμακευτική περίθαλψη, τα οποία έχουν βληθεί βαριά τα προηγούμενα 5 χρόνια».

Ανδρέας Σοφιανόπουλος
Πρόεδρος ΦΣ Αχαΐας
Αντιπρόεδρος ΠΦΣ

Διαβάστε ακόμη:

Έξαλλος ο Λουράντος με την απόφαση για φθηνότερα φάρμακα - να ανατραπεί από την νέα ηγεσία