ΦΑΡΜΑΚO

Ατοπική Δερματίτιδα: Στην τελική ευθεία - Φάση 3 - θεραπεία των Sanofi & Regeneron

Θετικά Δεδομένα Φάσης 3 για το Dupilumab στην Ατοπική Δερματίτιδα, ανακοινώνουν οι φαρμακευτικές Sanofi και Regeneron, δεδομένα που δημοσιεύτηκαν στο Ιατρικό Περιοδικό The New England Journal of Medicine. Τα δεδομένα ανακοινώθηκαν στο 25ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV).

Ατοπική Δερματίτιδα: Στην τελική ευθεία - Φάση 3 -  θεραπεία των Sanofi & Regeneron

Η Sanofi και η Regeneron Pharmaceuticals, Inc. ειδικότερα, ανακοίνωσαν ότι δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό The New England Journal of Medicine (NEJM), αποτελέσματα των μελετών LIBERTY AD SOLO 1 και SOLO 2, δύο ελεγχόμενων με εικονικό φάρμακο μελετών Φάσης 3 για την αξιολόγηση του υπό έρευνα Dupilumab σε ενήλικες ασθενείς με ανεπαρκώς ελεγχόμενη μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα (ΑΔ).

Οι μελέτες πέτυχαν τα πρωτεύοντα καταληκτικά σημεία τους που αξιολογησαν την έκταση και τη σοβαρότητα της νόσου. Επιπλέον, και οι δύο κλινικές μελέτες πέτυχαν τα κύρια δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία που αφορούν τη μέτρηση παραμέτρων που σχετίζονται με τη μείωση του κνησμού, τη βελτίωση των αναφερόμενων από τον ασθενή συμπτωμάτων άγχους και κατάθλιψης, καθώς και κάποιων παραμέτρων που συνδέονται με την ποιότητα ζωής. Το Dupilumab αναστέλλει τον σηματοδοτικό μηχανισμό των IL-4 και IL-13, δύο βασικών κυτοκινών που απαιτούνται για την ανοσολογική απάντηση τύπου 2 (συμπεριλαμβανομένης της Τh2), η οποία πιστεύεται ότι αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην ΑΔ και σε κάποιες ατοπικές ή αλλεργικές νόσους, μεταξύ των οποίων το άσθμα και η ρινική πολυποδίαση, πεδία στα οποία το Dupilumab αξιολογείται στο πλαίσιο κλινικών μελετών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

"Αυτά τα αποτελέσματα υποστηρίζουν τον αυξανόμενο όγκο δεδομένων για το Dupilumab ως μία δυνητική νέα θεραπευτική επιλογή για ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα οι οποίοι πασχίζουν να ελέγξουν την ασθένειά τους. Οι κλινικές μελέτες Φάσης 3, SOLO 1 και SOLO 2, αποτελούν τις πρώτες μεγάλες πιλοτικές μελέτες στις οποίες μία συστημική ερευνητική θεραπεία έχει επιδείξει σημαντική μείωση των σημείων και των συμπτωμάτων της ατοπικής δερματίτιδας και έχει δείξει βελτίωση των υπό μελέτη παραμέτρων που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής," δήλωσε ο Eric Simpson, M.D., M.C.R., Oregon Health & Science University, και κύριος συγγραφέας του άρθρου που δημοσιεύεται στο περιοδικό NEJM. "Επιπλέον, η μείωση της έντασης του κνησμού είναι σημαντική καθώς αποτελεί ένα από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα για τους ασθενείς και είναι δυνατό να επηρεάζει και άλλους τομείς της ζωής τους, όπως είναι ο ύπνος."

Διαβάστε ακόμη:

Ατοπική Δερματίτιδα: Δεκτή από τον FDA βιολογική θεραπεία



Επαναστατικό φάρμακο ενάντια στη φαγούρα

«Νόμπελ» Ιατρικής για σημαντική ανακάλυψη σχετικά με τη... φαγούρα!

Δερματικά εξανθήματα: Αναγνωρίστε τα μέσα από φωτογραφίες