ΦΑΡΜΑΚO

Πολάκης: Κανονικά θα καταχωρούνται οι συνταγές αναλωσίμων

Κανονικά θα καταχωρούνται οι συνταγές αναλωσίμων στα φαρμακεία, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του στην προσωπική του σελίδα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μετά από σχετική ερώτηση φαρμακοποιού.

 

Πολάκης: Κανονικά θα καταχωρούνται οι συνταγές αναλωσίμων

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα των φαρμακοποιών, «το eΔΑΠΥ μπορεί ακόμα να μην επιτρέπει τη δημιουργία υποβολής 01/2017 σήμερα όμως ο υφυπουργός υγείας Π.Πολάκης απαντώντας σε ερώτηση συναδέλφου σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι θα καταχωρούνται κανονικά θα καταχωρούνται οι συνταγές αναλωσίμων. Μένει να δούμε το ξεκλείδωμα της εφαρμογής για να είναι κάτι τέτοιο εφικτό ή την ανακοίνωση του νέου τρόπου εκτέλεσης».

Πάντως να σημειώσουμε ότιοι φαρμακοποιοί δηλώνουν αντίθετοι με την πιστοποίηση των φαρμακείων, αναφορικά με τα αναλώσιμα, που ζητά η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, και ανακοινώνουν πως έχουν λύσεις ώστε να μην εφαρμοστεί το μέτρο αυτό. Σε επείγουσα ανακοίνωσή τους δε προς τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας, ο ΠΦΣ την περασμένη Παρασκευή, ανέφερε τα εξής:

«Συνάδελφοι

Από την 1η Ιανουαρίου 2017 οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να αγοράζουν τοις μετρητοίς από τα φαρμακεία μας, τα αναλώσιμα υλικά σακχαρώδους διαβήτη, ως αποτέλεσμα της απαγόρευσης του ΕΟΠΥΥ να μην χορηγούνται από παρόχους που δεν διαθέτουν βεβαίωση πιστοποίησης.

Εφιστούμε την προσοχή των συναδέλφων, δεδομένου ότι κανένα παραπεμπτικό που θα εκτελεσθεί, δεν θα αποζημιωθεί λόγω του δεσμευτικού όρου του ΕΟΠΥΥ για την χορήγηση των υλικών αυτών μόνον από πιστοποιημένους παρόχους».

Διαβάστε ακόμη:

Απελευθέρωση ΜΥΣΥΦΑ: Θα αποσυρθούν σταδιακά σκευάσματα - Τι λέει ο Λουράντος στο onMed