ΦΑΡΜΑΚO

ΕΟΦ: Σε διαβούλευση η τιμολόγηση 500 περίπου νέων φαρμάκων από σήμερα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαβούλευση για την τιμολόγηση 500 περίπου νέων φαρμάκων, καθώς αργά την Παρασκευή το βράδυ, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ οι προτάσεις του Τμήματος Τιμολόγησης του Οργανισμού για τις οποίες εκκρεμούσαν αιτήσεις εδώ και καιρό.

ΕΟΦ: Σε διαβούλευση η τιμολόγηση 500 περίπου νέων φαρμάκων από σήμερα

Η τριήμερη διαβούλευση θα ξεκινήσει σήμερα Δευτέρα, ενώ να σημειωθεί, πως προηγήθηκε επεξεργασία των σχετικών από τους ΚΑΚ παρατηρήσεων επί των Καταλόγων.

Στον κατάλογο με τα φαρμακευτικά προϊόντα προς τιμολόγηση συμπεριελήφθησαν όλα τα αιτήματα που είχαν κατατεθεί έως και την 31η Ιανουαρίου 2017 και ήταν πλήρη. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός, στα πλαίσια της παρούσας τιμολόγησης και της διαδικασίας δια ζώσης διαβούλευσης, όσοι Κάτοχοι Άδειας Κυκλοφορίας επιθυμούν «να διατυπώσουν παρατηρήσεις και να υποστηρίξουν τις θέσεις τους τεκμηριωμένα ή να καταθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία, θα έχουν την δυνατότητα να προσέλθουν στο Τμήμα Τιμολόγησης Φαρμάκων στον 2ο όροφο».

Διευκρινίζεται δε ότι ο ΕΟΦ στην παρούσα τιμολόγηση εφήρμοσε, όπως πάντα, την υφιστάμενη νομοθεσία. Προβλήματα που πιθανώς θα επισημανθούν θα συζητηθούν αναλυτικά κατά τη διαβούλευση με τους ΚΑΚ και θα ληφθούν υπόψη από τον ΕΟΦ προκειμένου να εισηγηθεί ανάλογα στο Υπ. Υγείας, βελτίωση της κείμενης νομοθεσίας.

Μετά την επεξεργασία των προτάσεων και παρατηρήσεων, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ η τελική πρόταση του προς το Υπουργείο Υγείας για τα προϊόντα του Καταλόγου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αιτήσεων, από τα 484 νέα φάρμακα, τα 353 είναι γενόσημα, 13 υβριδικά, ένα όμοιο βιολογικό, 8 καλώς καθιερωμένης χρήσης, 21 για σταθερό συνδυασμό, 6 με αίτηση συγκατάθεσης, 29 με πλήρη αίτηση, 35 νέες δραστικές ουσίες, και 13 με γνωστή δραστική.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΕΦ: Η αλήθεια για την επιβάρυνση της φαρμακευτικής δαπάνης