ΦΑΡΜΑΚO

ΣΦΕΕ: Είμαστε υπέρ της εφαρμογής κανόνων διαφάνειας - Να προχωρήσει η νομοθεσία για τα συνέδρια

Θέση σχετικά με τη Γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη δημοσιοποίηση παροχών των φαρμακευτικών εταιριών, παίρνει το κορυφαίο θεσμικό όργανο της φαρμακοβιομηχανίας ο ΣΦΕΕ, τονίζοντας πως τάσσεται σταθερά υπέρ της εφαρμογής κανόνων διαφάνειας και ζητώντας να προχωρήσει η νομοθεσία για τα ιατρικά συνέδρια.

ΣΦΕΕ: Είμαστε υπέρ της εφαρμογής κανόνων διαφάνειας - Να προχωρήσει η νομοθεσία για τα συνέδρια

Αναμένει δε από την Πολιτεία - όπως αναφέρει χαρακτηριστικά- να προχωρήσει στις αναγκαίες τροποποιήσεις, για να εφαρμοστεί αποτελεσματικά η σχετική νομοθεσία.

Αναλυτικά η δήλωση του ΣΦΕΕ την δευτέρα έχει ως εξής:

«Διαφάνεια και προστασία προσωπικών δεδομένων στο χώρο της Υγείας, δεν είναι ασύμβατες έννοιες. Αντιθέτως, η προαγωγή τους διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, θωρακίζει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, κατοχυρώνει τα συμφέροντα των ασθενών και εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας και δικαιοσύνης στους πολίτες.

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) τάσσεται σταθερά υπέρ της εφαρμογής κανόνων διαφάνειας και αναμένει από την Πολιτεία να προχωρήσει στις αναγκαίες τροποποιήσεις, για να εφαρμοστεί αποτελεσματικά η σχετική νομοθεσία».

Διαβάστε ακόμη:

ΣΦΕΕ: Στηρίζει ολόθερμα τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) στην Ελλάδα



Η φαρμακοβιομηχανία ζητά βιώσιμο σύστημα υγείας & πραγματικές μεταρρυθμίσεις