ΦΑΡΜΑΚO

Αποστολίδης: Χρειαζόμαστε πραγματικές μεταρρυθμίσεις για να λήξει η ομηρία της έκτακτης ανάγκης

Για την ανάγκη μίας Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής για το φάρμακο, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο σύστημα υγείας που θα λειτουργήσει αναπτυξιακά και όχι σε μορφή έκτακτης ανάγκης, μίλησε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Πασχάλης Αποστολίδης την Τετάρτη το μεσημέρι στην Αίγλη Ζαπείου, με αφορμή τον ερχομό στην Ελλάδα της Σουηδικής βιοφαρμακευτικής εταιρείας Sobi.

Αποστολίδης: Χρειαζόμαστε πραγματικές μεταρρυθμίσεις για να λήξει η ομηρία της έκτακτης ανάγκης

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Πρόκειται για μία κίνηση - ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική αγορά τόνισε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ σε μία δύσκολη εποχή, αλλά και ένα μήνυμα, ότι ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας έχει τεράστια δυναμική για την υγεία και την εθνική οικονομία. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι ο κλάδος, είναι ο δεύτερος σε εξαγωγές με 26.100 άμεσες θέσεις εργασίας και με τόνωση στο ΑΕΠ 3,5%, υπογράμμισε και πρόσθεσε:

Και παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα αντιαναπτυξιακά μέτρα, η φαρμακοβιομηχανία αποδεδειγμένα, έχει δείξει ότι είναι κλάδος με πολλές ιδιαιτερότητες και πλεονεκτήματα. Είναι ο πρώτος κλάδος σε όλη την Ευρώπη σε Έρευνα και Ανάπτυξη, επενδύοντας 35 δις ευρώ τον χρόνο. Ο κλάδος αποτελεί ισχυρό πολλαπλασιαστή για την Ελλάδα και έχει αποδείξει έμπρακτα, ότι δεν σταματά ποτέ να σκέφτεται και να επενδύει. Ήρθε η ώρα να μετατρέψουμε το brain drain σε brain gain, με πραγματικές μεταρρυθμίσεις.

Η παρουσία της SOBI στην Ελλάδα, θα αναβαθμίσει τις θεραπευτικές επιλογές των ασθενών κυρίως στον χώρο της αιμορροφιλίας, της ευχόμαστε δε τα οικονομικά της αποτελέσματα την επόμενη χρονιά, να έχουν θετικό πρόσημο κατέληξε ο κ. Αποστολίδης.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτά είνα τα 6 μέτρα-μεταρρυθμίσεις για το φάρμακο που «κλειδώνουν» τη Β' Αξιολόγηση