ΦΑΡΜΑΚO

ΠΦΣ σε Αχτσιόγλου: Να αποσυρθεί διάταξη για αύξηση εισφορών - Θα καταστραφούν χιλιάδες φαρμακεία

Απαράδεκτη και φορομπηχτική χαρακτηρίζουν οι φαρμακοποιοί την προωθούμενη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, νέα ρύθμιση με την οποία επιβάλλεται νέο χαράτσι στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

ΠΦΣ σε Αχτσιόγλου: Να αποσυρθεί διάταξη για αύξηση εισφορών - Θα καταστραφούν χιλιάδες φαρμακεία

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί την υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, να αποσύρει την συγκεκριμένη διάταξη, η οποία θα προκαλέσει την καταστροφή χιλιάδων φαρμακείων που αυτή τη στιγμή στηρίζουν την φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών και τη Δημόσια Υγεία.

Αναλυτικά, η επιστολή των φαρμακοποιών προς την κυρία Αχτσιόγλου έχει ως εξής:

«Προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Έφη Αχτσιόγλου.

Θέμα: «Περαιτέρω αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των φαρμακοποιών»

Κυρία Υπουργέ,

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, νέα ρύθμιση με την οποία η αύξηση της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών θα προέλθει από το νέο τρόπο υπολογισμού. Έτσι, αντί οι εισφορές να υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών ή των επιτηδευματιών, θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος προσαυξημένου κατά το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά.

Αν πράγματι ισχύουν τα ανωτέρω, η ρύθμιση αυτή είναι απολύτως απαράδεκτη και φορομπηχτική. υποχρεούστε δε όπως άμεσα την ανακαλέσετε.

Είναι σαφές ότι αν η ρύθμιση αυτή ψηφιστεί θα έχετε προκαλέσει την καταστροφή χιλιάδων φαρμακείων που αυτή τη στιγμή στηρίζουν την φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών και τη Δημόσια Υγεία.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ, Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ».

Διαβάστε ακόμη:

ΜΗΣΥΦΑ: Μόνο από τα φαρμακεία - Παρατηρητήριο Τιμών στον ΕΟΦ & ξεχωριστό δελτίο τιμών