ΦΑΡΜΑΚO

Το 2ο Συνέδριο για το «Νοσοκομείο και το νοσοκομειακό φάρμακο» με συμμετοχή 36 ομιλητών

Με την παρουσία 36 διακεκριμένων ομιλητών πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη 7 Ιουνίου, το Συνέδριο «Νοσοκομείο & Νοσοκομειακό Φάρμακο», το οποίο διοργανώνεται από τo Health Daily και τη Boussias Communications, με τη συνεργασία της ΠΕΦ.

Το 2ο Συνέδριο για το «Νοσοκομείο και το νοσοκομειακό φάρμακο» με συμμετοχή 36 ομιλητών

Το Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται για 2η συνεχή χρονιά, αποτελεί ένα βήμα διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στον χώρο του συστήματος υγείας για τις Πολιτικές Υγείας των Νοσοκομείων και του Νοσοκομειακού Φαρμάκου.

Εξέχοντες ομιλητές θα συμμετάσχουν και φέτος σε έναν δημόσιο διάλογο γύρω από τα οικονομικά και λειτουργικά θέματα των νοσοκομείων, τα νοσοκομειακά φάρμακα και τα όρια δαπανών, τις προκλήσεις και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις καθώς και τον ρόλο της πληροφορικής στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων. Στόχος είναι να αναδείξουν προτάσεις και λύσεις αλλά και να συζητήσουν τις προκλήσεις στη διαχείριση των νοσοκομείων και τη διάθεση των νοσοκομειακών φαρμάκων με τρόπο που να εξασφαλίζεται η επάρκεια φαρμάκων και να εγγυάται η ποιότητα και η ασφάλεια για τους ασθενείς.

Για πρώτη φορά, 9 διοικητές μεγάλων νοσοκομείων και 2 διοικητές υγειονομικών περιφερειών συζητούν μεταξύ άλλων για τα προβλήματα κατανομής προϋπολογισμών και οικονομικής/λειτουργικής αποδοτικότητας νοσοκομείων, τη χρηματοδότησή τους, τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στον χώρο του νοσοκομείου και τις προτάσεις μεταρρυθμίσεων.

Ειδικά 2 ενότητες είναι αφιερωμένες αποκλειστικά στο νοσοκομειακό φάρμακο και στον νοσοκομειακό φαρμακευτικό προϋπολογισμό, στην παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης σε μεγάλα νοσοκομεία, στην ελαστικότητα των ορίων δαπανών, στην εκτέλεση κλειστών προϋπολογισμών και στο νοσοκομειακό clawback.

Επιπλέον, μία ενότητα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στον ρόλο της πληροφορικής και των συστημάτων πληροφορικής για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, τις προκλήσεις και προτάσεις για Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία, με συμμετοχή εκπροσώπων ειδικών σε θέματα πληροφορικής από δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου σημαντικές παρεμβάσεις αναμένονται από εκπροσώπους της πολιτείας, θεσμικών φορέων, της ΗΔΙΚΑ, Συλλόγων Ασθενών, Νοσοκομειακών Ιατρών, Φαρμακοποιών καθώς και από Ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους της φαρμακευτικής βιομηχανίας, με στόχο να αναδείξουν προτάσεις και λύσεις αλλά και να συζητήσουν τις προκλήσεις στη διαχείριση των νοσοκομείων και τη διάθεση των νοσοκομειακών φαρμάκων με τρόπο που να εξασφαλίζεται επάρκεια φαρμάκων και να εγγυάται η ποιότητα και η ασφάλεια για τους ασθενείς.

Χορηγοί Συνεδρίου: DEMO, QuintilesIMS, JANSSEN

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΙΑΤΡΟNET, ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ONMED.GR, HEALTHMAG, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η θεματολογία του συνεδρίου καλύπτει τα εξής ζητήματα:

1η ενότητα: Οικονομικά και Λειτουργικά Θέματα Νοσοκομείων

2η ενότητα: Αποτελεσματικότερη Περίθαλψη: Προκλήσεις και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις

3η ενότητα: Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης: Προς ένα Αποδοτικότερο Σύστημα Υγείας:
Θεσμικές Παρεμβάσεις, Προτάσεις, Τρόποι Βελτίωσης & Εκσυγχρονισμού

4η ενότητα: Νοσοκομειακά Φάρμακα – Όρια Δαπανών

5η ενότητα: Συστήματα Πληροφορικής: Προκλήσεις και Προτάσεις για Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το συνέδριο πατήστε εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

Ξανθός: Ήρθε η ώρα των πραγματικών μεταρρυθμίσεων για το φάρμακο - Κλειδί η ΗΔΙΚΑ