ΦΑΡΜΑΚO

ΠΦΣ: Εκλογές σήμερα για τους φαρμακοποιούς - 11 παρατάξεις & 63 υποψήφιοι

Εκλογές για την ανάδειξη μελών του ΔΣ και του Πειθαρχικού Συμβουλίου πραγματοποιεί σήμερα Σάββατο 24 Ιουνίου ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

ΠΦΣ: Εκλογές σήμερα για τους φαρμακοποιούς - 11 παρατάξεις & 63 υποψήφιοι

Συνολικά, 11 παρατάξεις και 63 υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο των 178 μελών του σώματος των εκλεκτόρων στις αρχαιρεσίες του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Από τις αρχαιρεσίες του Σαββάτου, θα προκύψουν τα 15 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΦΣ. Θα εκλεγούν, επίσης, τα πέντε μέλη τακτικών και πέντε αναπληρωματικών μελών του Ανώτατου Φαρμακευτικού Πειθαρχικού Συμβουλίου, κατά την εξής αναλογία:

- Τρία τακτικά και τρία αναπληρωματικά μέλη από τους τακτικούς αντιπροσώπους του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

- Ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος από τους τακτικούς αντιπροσώπους του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά.

- Ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό μέλος από τους τακτικούς αντιπροσώπους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας, πλην Αττικής και Πειραιώς.

Είναι γεγονός πάντως, ότι οι εκλογές πραγματοποιούνται σε κλίμα έντονο, καθώς ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία σειρά σοβαρών προβλημάτων όπως η απελευθέρωση των ΜΗΣΥΦΑ, η χαμηλή ρευστότητα των φαρμακείων (εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και συχνά της καθυστέρησης των πληρωμών) η εκκρεμότητα που υπάρχει στο θέμα του ωραρίου (οι φαρμακοποιοί επιθυμούν συγκεκριμένο ωράριο και όχι διευρυμένο), οι ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΕΦΚΑ και άλλα.

Σε κάθε περίπτωση οι φαρμακοποιοί έχουν αποδείξει ότι μπορούν και θέλουν να στηρίξουν το σύστημα υγείας και τον Έλληνα ασθενή και με τον επιστημονικό και καταρτισμένο τους ρόλο, αποτελούν βασικό και κυρίαρχο σκαλοπάτι της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας.

Διαβάστε ακόμη:

Δέσμευση ΕΟΠΥΥ σε ΠΦΣ: Ξεκινά αύριο η διαδικασία εξόφλησης των αναλωσίμων

Οι φαρμακοποιοί ζητούν ανάκληση της ενδεικτικής τιμής στις συσκευασίες των ΜΗΣΥΦΑ