ΦΑΡΜΑΚO

Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής & Πειραιά: Συγκαλούν τα ΔΣ για τις πληρωμές των αναλωσίμων

Οι Πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά συγκαλούν άμεσα Διοικητικά Συμβούλια, με θέμα τη λήψη των μέτρων για την αντιμετώπιση της μεγάλης καθυστέρησης των πληρωμών των μελών τους από τον ΕΟΠΥΥ, που αφορούν στα αναλώσιμα

Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής & Πειραιά: Συγκαλούν τα ΔΣ για τις πληρωμές των αναλωσίμων

Ειδικότερα, πρόκειται για τα αναλώσιμα του σακχαρώδη διαβήτη, σκευάσματα ειδικής διατροφής, ιατροτεχνολογικά προϊόντα κ.λ.π.

Η σύσκεψη θα αφορά, όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι των δύο Συλλόγων «τις παράλογες, υπερβολικές και αστείες περικοπές των γνωματεύσεων που εκτελέστηκαν κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, όταν το παλιό ηλεκτρονικό σύστημα είχε καταργηθεί και το νέο δεν είχε αρχίσει να λειτουργεί, καθώς και για τις τιμές αποζημίωσης των προϊόντων εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες με το υπ’ αριθ. Β’ 2181 ΦΕΚ είναι κατώτερες των χονδρικών τιμών με τις οποίες τα προμηθεύονται τα φαρμακεία».

«Οι οποιεσδήποτε αποφάσεις που θα ληφθούν και οι όποιες συνέπειες υπάρξουν για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, θα βαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τον ΕΟΠΥΥ», καταλήγουν οι επικεφαλής των δύο μεγάλων Φαρμακευτικών Συλλόγων.

Διαβάστε ακόμη:

Αναλώσιμα & ληξιπρόθεσμα επί τάπητος μεταξύ ΕΟΠΥΥ και Φαρμακευτικών Συλλόγων