ΦΑΡΜΑΚO

Κατρούγκαλος: Τα φάρμακα είναι κοινωνικό αγαθό, όχι μόνο εμπόρευμα

Η απόφαση της Αθήνας να διεκδικήσει τη μετεγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) από το Λονδίνο στέλνει το μήνυμα ότι το φάρμακο είναι «όχι μόνο εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γεώργιος Κατρούγκαλος, στη Euractiv.

Κατρούγκαλος: Τα φάρμακα είναι κοινωνικό αγαθό, όχι μόνο εμπόρευμα

Μιλώντας για το συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής υποψηφιότητας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως η χώρα μας είναι άκρως ανταγωνιστική ως προς το σύνολο των κριτηρίων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς υπάρχει το κτίριο που θα υποδεχτεί την έδρα του ΕΜΑ και παράλληλα οι συνθήκες ποιότητας ζωής «θα κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού του ΕΜΑ να έρθει στην Αθήνα».

Ο κ. Κατρούγκαλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον «πολύ δυναμικό ιατρικό και φαρμακευτικό τομέα σε επίπεδο ερευνητικού και επιστημονικού δυναμικού» αλλά και στον επιχειρηματικό τομέα του φαρμάκου, έναν τομέα που άντεξε στην κρίση, και στο πολύ αποτελεσματικό ρυθμιστικό μας όργανο στον χώρο του φαρμάκου, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε πως οι υποψήφιοι που δεν θα περάσουν την αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με βάση τα «αντικειμενικά κριτήρια» πρέπει να εγκαταλείψουν τον αγώνα ήδη από τον πρώτο γύρο με δική τους πρωτοβουλία.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρή η υποψηφιότητα της Ελλάδας για τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Αισιοδοξία για τη διεκδίκηση της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων